Klippremier! Marozsán Erika: Nem jött össze

2017.03.11. 10:00, Frontrecorder

marozsan_1.jpg

Több mint tíz év után új lemezzel jelentkezik Marozsán Erika színésznő. A Nem dobban a szív előtanulmánya a Nem jött össze című dal, amely nem szerepel ugyan az albumon, de készült hozzá klip, partizánakcióban, minimális költségvetéssel, álomszerű, finoman érzéki víz alatt lebegős képekkel. Premier!

Marozsán Erika első önálló lemeze, a Szakíts, ha tudsz 2006-ban jelent meg, Az időközben New Yorkba költözött színésznő Födő Sándor Fodo zeneszerzővel dolgozott az új albumon (a hangszerelés és hangdesign mellett ő végezte a hangmérnöki és mastering feladatokat), a szövegek ezúttal is kortárs költők és dalszerzők - mások mellett  Lackfi János, Varga Lívius, Kardos-Horváth János, Szabó T. Anna,- bevonásával születtek. A Nem jött össze szövegét Hegyi György jegyzi, ez a dal lényegében előtanulmányként szolgált Födő Sándor és Marozsán Erika közös munkájához, végül nem is került rá a lemezre. De mégsem hagyták elveszni,  került hozzá egy víz alatt lebegős low budget klip, "Nem volt rendező, producer, senki egyéb, csak az operatőr, Kiss Marcell. Lényegében egy partizánakció az egész" - meséli a színésznő, aki maga vágta a videót. A víz alatti felvételeket nyáron a Palatinus Strandfürdőben vették fel, nyitva tartás alatt, nem kis feltűnést keltve, hiszen Marozsán Erika a pancsolók között mozgott és pózolt ruhában.a vízben.

Íme tehát a Nem jött össze álomszerűen sejtelmes, finoman érzéki videója:

Marozsán Erika  második önálló lemeze március 17-én jelenik meg. A hangzásában, hangvételében, hangszerelésében az előzőnél változatosabb, eklektikusabb anyagot ugyanaznap este mutatja be élőben az Urániában együttesével, melyben a számos hangszeren játszó Födő Sándor Fodo mellett Csókás Zsolt és Hámori Máté gitározik, Kertész Endre csellózik. Ez a felállás látható a lemez beharangozó klipdalában is:

 

https://recorder.blog.hu/2017/03/11/klippremier_marozsan_erika_nem_jott_ossze
Klippremier! Marozsán Erika: Nem jött össze
süti beállítások módosítása