Magyarradar - Lightning Field

2016.08.09. 14:28, Frontrecorder

lighningfield.jpg

Tündérfolk - nevezzük mondjuk így azt a fajta jellemzően brit bukolikus folkos-pszichedelikus-dreampopos zenét, melynek hallatán az ember középkori vidéki idillt, vagy mesebeli elvarázsolt erdőt vizionál maga köré. A budapesti Lightning Field tökéletesen mozog ebben - a korai Beth Ortont is megidéző - (álom)világban, melynek valóság- hátterét az énekesnőjük mutatja be.

Indulás: 2016 március.

Tagok: Csóka Ági (ének), Fazekas Zoli (basszusgitár, szinti, laptop), Jacsó Miki (gitár, mandolin).

Honnan: Budapest.

Stílus: hegyek, völgyek és tündérmesék ihlette álompop.

Hatások: Ebben a projektben benne van mindhármunk különböző zenei világa, a folk, az elektronikus és a pszichedelikus zene is, de a közös nevező az volt, hogy mindebből valami kedves, léleksimogató végeredmény süljön ki, ezért a fő hatás mindannyiunk romantikus/álmodozó/gyermeki oldala.

Kiadó(k): -

Történet:  A fiúk komoly zenei múlttal rendelkeznek, Miki például a Kilian és a Nils nevű bandákban, Zoli többek közt a Tea Roadban játszott, én pedig eddig csak szoba covereket gyártottam. Nagyjából egy éve kezdtünk el közösen zenélni, majd a hosszas ötletelés, csiszolgatás és a teljesen házilag elkészített felvételek eredménye március végén látott napvilágot, amikor megmutattuk a világnak az első két számunkat. Júniusban élőben is eljátszottuk a teljes ötszámos kollekciónkat a Rakéta Fesztiválon, ahol Gál Dani a Képzelt Városból ugrott be hozzánk dobolni, Pandi Ági pedig szintin és xilofonon segédkezett. Egy hosszabb nyári álom után igyekszünk még a hóesés előtt felvenni a második EP-t.
Ami a munkafolyamatot illeti, a dalszövegeket és az énekdallamot én hozom, és erre rakjuk össze közösen a hangszeres sávokat, vagy Miki gitáralapjára építkezve jön létre a dal. Nem nagy megfejtésekben gondolkodunk, de a lényeg, hogy minden dalban legyen valami kis huncutság, vagy váratlan elem.

Megjelenések: egy kétszámos EP, a Lullabies, amit idén márciusban adtunk ki.

Küldetés: Ez egy félig-meddig öncélú szerelemprojekt szoros határidők és nagy ambíciók nélkül, de ha ennek az örömzenélésnek a gyümölcse nem csak nekünk, hanem másnak is amolyan lélekgyógyszer lesz, az csak hab a torta tetején.

Jövőkép: Remélhetőleg még ebben az évtizedben összehozunk egy tisztességes koncertnyi/lemeznyi szép zenét.

Mellékprojektek: Miki az Imre fia Imre zenekarban gitározik

Szexepil: A cuki az új szexi!

Legnagyobb eredmény, elismerés: hogy hallgatják és szeretik a zenénket, és ráadásul vannak köztük olyanok is, akik nem a közeli barátaink vagy családtagjaink. Plusz nemzetközi sikernek is örvendünk már, mert valaki egy egész eurót fizetett az egyik számunkért Bandcampen Németországból!


a Lightning Field kétszámos bemutatkozása:

 

A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

https://recorder.blog.hu/2016/08/09/magyarradar_lightning_field
Magyarradar - Lightning Field
süti beállítások módosítása