A NAGY-SZÍN-PAD! tehetségmutató mai elődöntőse: a Bagossy Brothers Company

2016.04.23. 09:00, Recorder.hu

nsz_bagossy_brothers_company_650.jpg

(X) Idén 12 előadó kap lehetőséget, hogy bizonyítsa NAGY-SZÍN-PAD!-érettségét. A versenyzők április 23-tól 12 napon át az Akvárium Klubban koncerteznek, a döntőnek ugyancsak az év klubja ad otthont, május 15-én. A mai elődöntőben: a Bagossy Brothers Company.

A zenekar 2013 májusában alakult Gyergyószentmiklóson, több éve együtt zenélő tagokból. Nevét a Bagossy testvérpár – Bagossy Norbert (gitár/ének) és Bagossy László (basszusgitár/vokál) – családneve ihlette, hozzájuk csatlakoztak zenésztársaik, Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, vokál) és Kozma Zsombor (hegedű, harmonika, billentyűk).

Az indie/alternatív/folk hangzásvilág az előző évek tapasztalatai alapján kialakult és újragondolt zenei irányvonal eredménye. Első EP-jük 2013 decemberében készült el Ha rólad szólna címmel. 2014 végén a Cseh Tamás Program nyerteseként rögzítették első nagylemezük anyagát. Legnépszerűbb dalaik rendszeresen hallhatóak az erdélyi és a magyarországi rádiókban. A 2014-es esztendőben több mint 70 élő koncertet adtak, állandó szereplői voltak a legfontosabb erdélyi zenei rendezvényeknek, de meghívást kaptak több magyar fesztiválra is.

2015 márciusában megjelent első nagylemezük, az Elviszlek, ami az első héten a Deezer romániai és magyarországi toplistájának élén debütált. A zenekar jelenleg új, Vakít a kék című EP-je anyagán dolgozik.

 

https://recorder.blog.hu/2016/04/23/a_nagy-szin-pad_tehetsegmutato_mai_elodontose_a_bagossy_brothers_company
A NAGY-SZÍN-PAD! tehetségmutató mai elődöntőse: a Bagossy Brothers Company
süti beállítások módosítása