Sütés-főzés, MPC-zés a nagyival

2016.03.31. 14:03, Frontrecorder

goldpanda.jpg

Az orientális ihletésű wonky electronica brit kismestere, Gold Panda közel három évvel az előző lemeze (Half Of Where You LIve) után, május 27-én jelentkezik új albummal, melyről az In My Car már a második beharangozó szám, megmosolyogtatóan bájos klippel a producer és nagymamája egy átlagos napjáról.

Az 1980-as születésű Derwin Schlecker egy ideig Japánban élt, a University Of London Orientalisztika és Afrikanisztika szakára járt, elég komolyan tehát a kötődése a felkelő nap országához. Harmadik albumát is 2014-es Japánban tett látogatásai inspirálták, kezdve a lemez címétől  - Good Luck And Do Your Best -, amit egy taxis mondott neki búcsúzásként. A számokat ugyanakkor szokása szerint otthon, Chelmsfordban, a szobastúdiójában vette fel. Ezt a bizonyos alkotó helyiséget meg is mutatja a csoszogós ritmusú, pasztorális hangulatú In My Car videójában, meg azt is, mit szoktak csinálni a nagymamájával együtt egy átlagos, unalmas napon. Legalábbis ez volt a koncepciója, aztán a végeredményt látva rádöbbent, hogy mindez nem is annyira egyhangú: "A hétköznapi élet is elég izgalmas, csak ezt nem látod, amikor benne vagy" - szól a megállapítása, és ezzel bizony egyet lehet érteni. Az imádnivaló házi videót egyébként az a Rob Brandon rendezte, aki George Ezra Budapest klipjét is jegyzi, a legviccesebb jelenete egyértelműen az, amikor a nagyi teljes értetlenséggel figyeli, ahogy az unokája valami fura dobozt nyomkodva zenél. Erről jut eszünkbe, hogy több nagymamát a zenés videókba!

 
ez pedig a közelgő új Gold Panda-lemezt elsőként beharangozó Time Eater klipje, Hongkongban, New Yorkban, Las Vegasban, Berlinben és Kölnben felvett nagyvárosi impressziókból összefűzve:

Címkék: gold panda
https://recorder.blog.hu/2016/03/31/sutes-fozes_mpc-zes_a_nagyival
Sütés-főzés, MPC-zés a nagyival
süti beállítások módosítása