Magyarradar és EP-premier – Late Goodnight

2015.09.25. 11:00, rerecorder

bandphoto_650x400.png

A Late Goodnight Dózsa Erik akusztikus szólódalaiból nőtt ki, úgy, hogy először Pál-Szabó András elkezdte azokat meghangszerelni, majd csatlakozott a ritmusszekció is, hogy bemutatkozó EP-ként mindebből egy kilencvenes éveket idéző alterock-anyag szülessen.

Megalakulás éve: 2013.

Tagok: Pál-Szabó András (gitár), Bene Gábor (dobok), Nagy Dániel (basszusgitár), Dózsa Erik (ének, gitár).

Stílus: Alternatív rock.

Hatások: Deaf Havana, Frank Turner, Guns N’ Roses, HIM, AFI, The Killers, Poets Of The Fall, Placebo, Ryan Adams, Ryan Star.

Kiadó:  -

farfromhomeepcover_300x300.pngTörténet: A Late Goodnight-ot 2013-ban alapítottuk. Korábban hosszú éveket töltöttünk el különböző formációkban, míg egy szerencsés véletlennek (?) köszönhetően Pál-Szabó András és Dózsa Erik megismerkedésével amolyan zenész „egymásra találás” történt. Erik akusztikus dalaiba Bandi lehelt életet és nem is volt kérdéses számunkra, hogy egy zenekar van születőben. Közel egy éven át akusztikus duóként működtünk és ez az időszak folyamatos dalszerzéssel párosult. 2014-ben csatlakozott Nagy Dániel basszusgitáron, valamint Bene Gábor ült be a dobok mögé. Rövidesen meg is jelentettük első kislemezüket Recover címmel majd az első EP elkészítésébe fogtunk. 2015-ben már több helyen koncerteztünk, közöte a Sziget Fesztiválon is. A most debütáló Far From Home című EP-ről egy dalt már közzé is tettünk Moonlight Ride címmel.

Megjelenések: Recover (single/szerzői, 2014), Moonlight Ride (single/szerzői, 2015).

Küldetés: Jelen lenni, ott lenni az emberek történeteinél, pillanatainál. Nyomot hagyni, hinni, hogy valamit mi is hagyunk itt magunk után.

Jövőkép: Járni a magunk útját, ahogyan azt mi elépzeltük. Felbukkanni az ország több pontján és másfél órára kirángatni az embereket a valóságból.

Mellékprojektek: Just Another (Bandi & Dani).

Szexepil: Bandi elegánsan pontatlan és írt egy regényt. Dani haja. Gábor alsógatyában dobol a próbákon. (Koncertes rendszeresítés folyamatban.) Erik jobban énekel, ha meg van borotválkozva.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Idén a közönségünk beszavazott minket a Sziget Fesztiválra, így ott adhattunk egy egy órás, akusztikus koncertet.


fotó:
Zoltan Szabo (Zoltan Szabo Photography)


a Late Goodnight EP-bemutató koncertje október 20-án lesz a Kuplungban, vendég a Dynamite Dudes, Facebook-eseményoldal


a friss, hatszámos Far From Home EP: 


http://lategoodnight.com/

https://www.facebook.com/LateGoodnight

https://recorder.blog.hu/2015/09/25/magyarradar_es_ep-premier_late_goodnight
Magyarradar és EP-premier – Late Goodnight
süti beállítások módosítása