Youth Lagoon hiába énekel romlott emberekről, a zenéje továbbra is csodálatos

2015.09.09. 16:00, subrecorder

b81c7927.jpg

Alig két héten belül érkezik a modern pszichedelikus pop különc géniusza, Trevor Powers, vagyis Youth Lagoon harmadik nagylemeze, a Savage Hills Ballroom. A most megosztott Rotten Human szerencsére az előadó legjobb formáját mutatja - nem csodálkoznánk, ha ismét az év egyik legjobbja születne meg a lemezzel.

Reméljük, hogy hosszú tradíciót indított el Trevor Powers azzal, hogy két évente kiad egy-egy nagyszerű albumot, 2011 óta ugyanis eddig határozottan ehhez tartja magát a még mindig csak 26 éves zenész. Bemutatkozó, The Year of Hibernation című lemezén ugyan még ezernyi effekt mögé rejtette saját hangját, inkább hagyta, hogy a szárnyaló instrumentális részek beszéljenek helyette, de az a popérzékenysége, melyet aztán 2013-ban a Wondrous Bughouse-on engedett kibontakozni, csírájában már akkor is ott volt. Powers az a fajta előadó, aki akkor is könnyen dúdolható melódiákat ír, ha éppen nem akar, vagy ha a téma olyan sötét, hogy nem is engedné, és ezzel sokak kedvencévé vált az elmúlt négy évben.

A szeptember 25-én megjelenő Savage Hills Ballroom című harmadik albuma eddig jól halad afelé, hogy legalább a Wondrous Bughouse-zal egy lapon említhető legyen, pláne a most megosztott harmadik dalt figyelembe véve, amely simán az eddigi egyik legjobb Youth Lagoon-szerzemény. Powers így nyilatkozott a lemezről és a dalról külön: "Miközben az elmúlt két évben írtam ezt a lemezt, egy spirituális utazás kellős közepén találtam magam, mely során sokkal jobban megismertem azokat a hibáimat, melyeket eddig mindig eltemettem magamban. Sokkal egyszerűbb úgy élni, hogy mindig elfelejtjük a tegnapot, bármilyen gonosz dolgot tettünk, vagy mondtunk a szeretteinknek. Ez a dal erről szól. Azt vizsgálja, hogy mi is az, amitől én én leszek, és hogy ennek az énnek mely részei gusztustalanok." A címben szereplő romlott ember tehát maga Powers, aki az említett üzenetet vonósokkal, mozgásra serkentő dobgéppel és a háttérben megbújó gitárral közvetíti. Talán nem árulunk el nagy meglepetést, ha azt mondjuk: igencsak várjuk már ezt a lemezt!


Youth Lagoon friss dala, a Rotten Human:


szintén az új albumról a Highway Patrol Stun Gun klipje, melyben Powers egy maszkos emberrel lóg a városban:


és a lemezről elsőként megosztott The Knower:

Címkék: youth lagoon
https://recorder.blog.hu/2015/09/09/youth_lagoon_hiaba_enekel_romlott_emberekrol_a_zeneje_tovabbra_is_csodalatos
Youth Lagoon hiába énekel romlott emberekről, a zenéje továbbra is csodálatos
süti beállítások módosítása