Friss retroelektro a Version.b bemutatkozó EP-jén

2015.06.05. 15:00, Frontrecorder

versionb.jpg

Néhány hónapja mutatkozott be nálunk a nyolcvanas évek szintis hangzásaiból egyedi megszólalású elektropopot formáló Wave Of Sound duó, amelynek a zenéért felelős tagja, Csécsi Andor saját projektbe kezdett. Az ének nélküli Version.b és első EP-je ugyanazokból a hatásokból merít, de nyersebb, kevésbé popos, ugyanakkor erőteljesen filmzeneszerű irányba viszi az analóg retroelektrózást, miközben kellően újszerű is, sajátos atmoszférával.

"A Version.b egy friss projekt, 2015 elején kezdtek kialakulni a dolgok, viszont nagyon gyorsan születtek meg a számok. Egy igen nehéz időszak az alapja a lemeznek, aminek hatására hihetetlen kreatív energia szabadult fel bennem és vált gördülékennyé az egész" - mondja Csécsi Andor. "Beszereztem jó pár új kütyüt, összerakva egy izgalmas szettet, amivel remek hangszíneket tudok kitekergetni. Nagy löketet adnak Jean Michel Jarre, Vangelis, Brian Eno, Björk, Trent Reznor és Martin Gore munkái. Ez az EP egy új ‘belső’ kezdet, útkeresés és zeneileg egy kísérletezőbb önkifejezés. A lemez az analog/electro hangzásra épül - éles leadek, minimal dobok -, ezzel is előtérbe helyezve a nyersebb, letisztultabb hangulatot. Emellett őszinte, személyes anyag is, remélem, aki hallgatja érezni fogja a számokon belüli különleges váltásokat, érzelmi hullámokat".

A Version.b azonos című debütáló EP-jén nyolc szám szerepel, ezekhez Csécsi Andor rövid gondolattársításokat küldött nekünk, alattuk pedig meghallgatható a nyolcvanas évek videójátékai(nak zenéi)t és sci-fi/akciófilmjeit is megidéző teljes EP

Version.b:

"Mint egy lüktető ér."

Circulate:

"Taposómalom, mókuskerék, mindennapi robot."

Every Step:

"Minden lépésünk, döntésünk fontos az életünk egészét tekintve."

The Lost Soldier:

"Egy elveszett katona, akit életben tart érzelmi kötődése."

Synthetic Dream:

A mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.’

Modulator:

"A belső félelem egy formája."

Strange Day:

"Egy furcsa és kemény nap története."

Timeless:

"A végtelenbe és tovább…"

 

Címkék: version.b
https://recorder.blog.hu/2015/06/05/friss_retroelektro_a_version_b_bemutatkozo_ep-jen
Friss retroelektro a Version.b bemutatkozó EP-jén
süti beállítások módosítása