Magyarradar - Salsa

2015.02.03. 17:36, Frontrecorder

salsa_01.jpg

A magyar hiphop-underground szerencsére nincs híján igazi különcöknek sem, de Salsa még közöttük is outsidernek számít. Túl van már néhány alteregón, egy ideig például meggyőzően alakította az erőszakban tobzódó, sátánista rapper figurát (és ezzel némi hírhedtségre is szert tett hiphop-körökben), legújabb projektje azonban nem szerep, és nem is felforgatás a célja, hanem hogy megmutassa az igazi énjét. Ez az én pedig a maga módján kifejezetten lírai szövegeket ír, az introspektív, filozofikus gondolatokat és a trágárkodást keverő közérthető, a nyelvvel épp hogy csak zsonglőrködő utcaköltészetet, hozzá pedig old school ízű, de maian ciccegő, ünnepélyes melankóliát árasztó zenei alapokat. A többit ő itt elmondja.

ok01.jpgIndulás éve: Régóta rappelek, de ez az első komolyabb projektem, szóval mondhatjuk, hogy 2014.

Stílus: pszichedelikus rap

Hatások: Elsősorban Chance The Rapper, valamint a Hurt Everybody, Vic Mensa, Chief Keef. Illetve olyan írók, mint Murakami és Pelevin. Szövegileg valami hasonló világot szeretnék létrehozni, mint ők.

Kiadók: nincs.

Történet: A kólával kezdődött minden. Ott álltam a piramis tetején, bal kezemben a kólásüveggel, jobban a mikrofonnal, és az összes macska körém gyűlt, amikor elkezdtem rappelni. Gondoltam, ebből lesz valami…

Megjelenések: Egyelőre négy számom érhető el a SoundCloudon, valamint hamarosan jön egy klip is.

Küldetés: Egy mai hiphopra nyitott közönség megtalálása, vagy éppen ennek hiányában az igény megteremtése az újhullámos rapre.

Jövőkép: Úgy gondolom, hogy még pár szám, és Paris Hilton ágyba hozza a ganjám.

Mellékprojektek: nincs.

Szexepil: A gyönyörű, rózsaszín fényárban úszó frusztrációm.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A legnagyobb eredmény, hogy sikerült egy olyan tartalomközpontú cuccot létrehoznom a saját alapzenéimmel, ami könnyen azonosítható és könnyen szerethető.


Salsa eddig publikált számai:

Címkék: salsa magyarradar
https://recorder.blog.hu/2015/02/03/magyarradar_salsa
Magyarradar - Salsa
süti beállítások módosítása