Nem mindennapi bulik ma este Budapesten

2014.12.06. 10:26, subrecorder

henrik-jose.jpg

Három különlegességet is ajánlunk a mai napra, kezdésként egy kis északi minifesztivált a Kuplungban, ahol az elektronikus zenéé lesz a főszerep.

Henrik José, Smerz, Beastie Respond

Helyszín: Kuplung

Kezdés: 19:00

Belépő: 800 Ft

Facebook esemény

Nem csak zene lesz a Keep North és a Skandináv Ház eseményén, viszonylag korán elindulnak a programok, melyek közt skandináv kocsmakvíz és író-olvasó találkozó is szerepel. Minket persze elsősorban a három fő fellépő érdekel, Henrik José kísérleti álomelektronikájával kezdünk, utána a Smerz nevű norvég lányduó keveri a coldwave-et északi popzenével, végül pedig a dán Tobias Pedersen, vagyis Beastie Respond játssza hideg technóját. Egy közös biztosan lesz mindegyik előadásban: ha jól figyelünk, ott figyel majd alattuk az északi fény a fejünk felett.

 

 

 


Boo Williams

boo-williams-pics-20131.jpg

Te hol voltál 1981-ben? Boo Williams már ekkor pörgette a lemezeket szülővárosában, Chicagóban. A house-szcénában ma kevés olyan alakot találni, akire jobban illik az „innovátor” szó, mint rá.

Helyszín: Lärm

Kezdés: 23:00

Belépő: 1500 Ft

Facebook esemény

Nem kétség, elektronikus zenei legenda érkezik hozzánk Boo Williams személyében, azért az nem mindennapi, hogy valaki 30 éve benne van a producer/DJ szakmában. Az Amerikai kontinensről pár detroiti őstechnós mondhatja el ezt magáról, no meg Boo Williams, aki a chicagói house szcénából indulva járta be a világot, 31 évvel karrierjének kezdete után Magyarországra is eljutva. Ráadásul Boo azon kevesek egyike, akik nem is csak örökségükből élnek, a mai napig adja ki trackjeit, melyek egyformán magas minőségen mutatják be, milyen is volt az elektronikus zene az amerikai járókájában. Ha igazán fontos embert akarsz látni, ide menj ma este!

 

 


Crank, Xtreme Blues Dog, Húrkúrók

a2619915258_10.jpg

Dallamos francia pszichedelia és mocskos brazil mocsárblues az RNR666 évadzáró buliján? Plusz rengeteg magyar merch a legjobb zenekaroktól? Természetesen ott a helyed!

Helyszín: Corvintető

Kezdés: 19:00

Belépő: ?

Facebook esemény

A Crank tagjai olyan más zenekarokban tolják még, mint a Jack Of Heart, vagy a Hair & The Iotas, hatásaik pedig a Jefferson Airplane-től kezdve Jay Reatardon át a Country Teasers-ig a teljes gitárzenei spektrumon helyezkednek el. Kemény, 60-as évekbeli pszichedeliájukat jókor, jó helyen keverik meg némi koszos punkkal, érdemes meghallgatni lemezüket is, mert jó. Az Xtreme Blues Dog nevű one man band lépett már fel idén nálunk, akkor King Khan előtt, most kicsit jobban is megmutathatja, hogy Brazíliában is vannak mocsarak, nem csak New Orleans-ban. A kőbunkó (= eszméletlen király) Húrkúróknak pedig reméljük, mindkét külföldi fellépő megkérdezi majd, hogy mi a nevük fordítása. 

 

 

https://recorder.blog.hu/2014/12/06/nem_mindennapi_bulik_ma_este_budapesten
Nem mindennapi bulik ma este Budapesten
süti beállítások módosítása