Így játssza a Kasabian a Szellemirtók főtémáját

2014.11.02. 15:41, subrecorder

kasabian48-13.jpg

Továbbra sem szabadulunk a halloweeni hangulattól, írtunk már horrorklipekről, horrorfilmről, most pedig a Kasabian zenekar ajándékát mutatjuk meg, ők a Szellemirtók filmklasszikus zenei főtémáját dolgozták fel. Mi ebben az egészben az igazán meglepő? Nem is annyira borzalmasan!

Az idei év kétségkívül jól sült el a Kasabian számára, nem csak hogy headlinerként léptek fel a Glastonbury fesztiválon, de megjelentették nagy közönségsikert elérő ötödik stúdiólemezüket, a 48:13-at is. A kiadás előtt ezzel egy sokkal elemibb és elektronikusabb albumot ígértek, és az elsőként hallható Eez-eh című dalon tartotta is a zenekar a szavát. Ami ez után következett, az sem volt kifejezetten rossz, az egész lemez szépen elevickélt a megbízható középszerűségben, abban a fajtában, amit az ember nem nyom ki, ha csak a háttérben szól, mert jók a refrének, de hogy kritikusunkat idézzük, "ez még nem feltétlenül elég motiváció arra, hogy újrahallgassam".

Ami majd' 50 percig nyáron nem tartott ki, az most 3 és félre megint elég, a Kasabian Szellemirtók-feldolgozása ugyanis talán a legjobb, amit szegény Ray Parker Jr. agyonhasznált témája megélt. Jó, a mezőny nem volt túl erős, olyanokkal kellett megküzdenie, mint a The Rasmus, vagy éppen a Hoobastank. A britek egy amerikai rádiócsatorna felkérésére vették fel a dalt, melyben az akusztikus hangszerelés néhol egészen az Oasisre emlékeztet. Az eredeti Szellemirtók film egyébként pont idén 30 éves, és nemrég jelentették be, hogy készül a remake, mely női szereplőgárdát vonultat majd fel.


A Kasabian halloweeni ajándéka:


a zenekar legfrissebb kislemezdala, a Stevie:

Címkék: kasabian
https://recorder.blog.hu/2014/11/02/igy_jatssza_a_kasabian_a_szellemirtok_fotemajat
Így játssza a Kasabian a Szellemirtók főtémáját
süti beállítások módosítása