Keresd a nőt a retró cybertérben!

2014.09.26. 19:55, Frontrecorder

groundislava.jpg

Legutóbb a skót Rustie csomagolta új albumát vintage-nak ható videojátéka, és most egy másik elektronikuszenei producer, a Los Angeles-i Groundislava állt elő hasonlóval: a szeptember 23-án megjelent harmadik nagylemeze Girl Behind The Glass című számához készült egy kora-kilencvenes éveket idéző belső nézetes játék.

A Groundislava művésznevű Jasper Patterson gyógyíthatatlan videojáták-fanatikus, ez kezdetben kiütközött a zenéjén is, amit leginkább 8-bites wonky-ként jellemezhetnénk (vagy future chiptune beatnek, ahogy tetszik). A 2011-es cím nélküli bemutatkozó albuma után aztán az egységes hangzásvilág helyébe a különféle stílusokkal való játszadozás lépett, a producer azóta is tágítja fura popérzékenységgel áthatott zenei spektrumát. A 2012-es Feed Me-t követően a héten megjelent harmadik albuma, a Frozen Throne pedig egyenesen konceptlemez, méghozzá arról, hogy vajon létezik-e valódi szerelem a jövő cyber-alapú valóságában. Jó a kérdés, térjünk vissza rá majd, nos, a jövőben. Most viszont nézzük meg a Los Angeles-i Rare Times electro-soul duó vendégszereplésével létrejött album nyitódalának klipjét, amely nem más, mint a Girl Behind The Glass-hoz készült videojáték végigjátszása. Az erőteljesen retró játékban egy magányos férfi szemén keresztül fürkésszük a kilencvenes évek elejének rikító neonszíneit és grafikai megoldásait idéző (a fejlesztői szerint a Neuromancer cyberpunk-klasszikus által ihletett) virtuális világot, amelyben elveszve bolyongunk A Lány után kutatva. A komoly - nem csak - vizuális trippel felérő játék letölthető innen, a nyolcvanas évek R&B-balladáira hajazó dal klipje alább:


ez pedig az ugyancsak a Rare Times duóval közös, a kilencvenes évekbeli house- és dance-hangzásokat kicsavaró Feel The Heat videója:

Címkék: groundislava
https://recorder.blog.hu/2014/09/26/keresd_a_not_a_retro_cyberterben
Keresd a nőt a retró cybertérben!
süti beállítások módosítása