Milyen színű a szeretkezés? - a Movement új klipje (18+)

2014.07.26. 19:21, Frontrecorder

movement.jpg

Az M83 sci-fi kliptrilógiájával és a vadul abszurd Gesaffelstein-klipekkel elhíresült francia rendezőpáros, a Fleur & Manu legfrissebb munkája az ausztrál Movement zenekar számára készült, és ezúttal a szexuális aktust helyezték költői keretbe.

FLEUR & MANU LEGUTÓBB LYKKE LI SZÁMÁRA RENDEZETT KLIPET.

movementband.jpgA Movement egy 2011-ben Sydneyben alakult zenekar (amely a nevét akár a New Order első albumának címétől is kölcsönöztette). Az énekes-basszusgitáros Jesse James Ward, a szintis Lewis Wade és a programozott ritmusokért felelős Sean Walker triójának érzékien fülbe kúszó hangzásvilágában egyedi módon folyik össze R&B, elektronikus tánczene és pop, sőt egy árnyalatnyi nyolcvanas évekbeli posztpunk-hatás is vegyül bele. Ők úgy nevezik, minimal soul, mi azt mondjuk, igazi éjszakai, testnek szóló, a vágyat felbirizgáló zene, olyan, amit szeretkezéshez találtak ki (és nem lennénk meglepve, ha tényleg ez lenne a cél). A szövegek központi témája is a testi vágy, az egymás iránti vágyakozás, és ennek enged szabad utat az Ivory című dalhoz készült videóban egy fiatal francia pár. A Fleur & Manu által jegyzett kisfilm egy furcsa párbeszéddel kezdődik: a lány azt tudakolja a fiútól, miért akarja tudni, milyen színű, amikor mindig ugyanolyan, mire a fiú azt válaszolja, tudja, de akkor is szeretné látni valójában, ami a lány szerint csak elrontaná az egészet. Ezután egymásba gabalyodnak, majd egyszer csak a klip szürreális fordulatot vesz: a szeretkező fiatalok egy könyvtárszoba közepén, egy üres oldalú kocka belsejében találják magukat, és kívülről figyelik magukat szex közben, aztán visszatérünk a szobájukba (a kockakeret is), ahol mindenféle színű festékek kezdenek el folyni a falakból, hogy végül elnyeljék a fiút. Lehet, hogy mindez csak egy látomás volt? Lehet. Az viszont biztos, hogy a belassult, balearic house-os alapú, őrületes gitárszólóval megspékelt szám a tavaly a Modular kiadóhoz szerződött Movement (pár single után) idén május végén megjelent első EP-jén szerepel, amit egyébként otthon vettek fel és aztán a The Weeknd producereként ismert kanadai dalszerző-producer-hangmérnök, Illangelo öntötte végleges formába őket.

ez pedig a Movement teljes első, cím nélküli EP-je:


és a Movement előző klipje a tavaly megjelent Us című dalukhoz, itt viszont nyoma sincs érzékiségnek: egy fiú áll bosszút bátyja gyilkosán.

https://recorder.blog.hu/2014/07/26/milyen_szinu_a_szeretkezes_a_movement_uj_klipje
Milyen színű a szeretkezés? - a Movement új klipje (18+)
süti beállítások módosítása