Dalpremier! Takáts Eszter Beat Band: Oldás

2014.06.20. 12:05, rerecorder

tebb_1.jpg

Takáts Eszter tavaly alapította meg a Takáts Eszter Beat Bandet, amely idén júliusban, némi átalakulás után jelenteti meg második EP-jét, amelyről itt egy beharangozó dal, az Oldás, amelynek szövegét Karafiáth Orsolya költő írta. És amely dal laza, reggae-s lüktetésű és így nyilván nyárias is!

A Takáts Eszter Beat Band tavaly alakult, hogy Eszter 2013-as Hét, Remény, Szeretet című hetedik albumának élő megszólalása is zenekari lehessen, azóta - még tavaly ősszel - kiadtak egy Időutazás című háromszámos EP-t, arról a Fluorral közös Teremtés című dalhoz klip is készült, nálunk volt a premierje. Aztán a zenekar ritmusszekciója lecserélődött (az új tagság így néz ki: Takáts Eszter: ének, gitár, Kirschner Péter: szólógitár, vokál, Prommer Patrik: dob, ütőhangszerek, vokál, Szeifert Bálint: basszusgitár, vokál), és még annyira friss a felállás, hogy csak ez a fenti, nagyváradi Moszkva Kávézóban lőtt fotó készült róluk. Ám már együtt vették fel a júliusban érkező második TEBB EP négy dalát, köztük ezt a Karafiáth Orsolyával közösen írt Oldást. Eszter és Orsolya a Rájátszásban talált egymásra, és már az előző EP-n is szerepelt zenekarosított közös daluk (Őzszem), de meséljen minderről a főszereplő, Takáts Eszter: 

"Karafiáth Orsolyával tavaly a Rájátszás Produkció kapcsán kezdtem el együtt dolgozni, és nagyon megörültünk egymásnak. Ebből az együttműködésből született már egy zenekari változata egy másik dalnak, az Őzszemnek is, így gondoltuk, folytatjuk ezt a hagyományt, és megcsináljuk ugyanezt az Oldással is. Orsival az utóbbi időben függetlenül tartunk előadásokat már, önszervezővé vált a dolog. Tetszenek Orsi szövegei, könnyen válnak dallammá a kezeim között. A zenekarral júliusban jelentetjük meg a legújabb maxi lemezünket, a felállás tavaly óta változott, de továbbra is lelkesen és fegyelmezetten dolgozunk. Az EP-n főként egy könnyedebb, nyáriasabb jazzes-hippis hangulat jelenik meg, változatos vokálokkal, és végre újra az akusztikus gitáromat használom zenekari fronton is. Az EP többi dalánál a szövegeimben ismét a női érzések hangsúlyozódnak." 


TAKÁTS ESZTER TAGJA A BRAZIL FOCIVÉBÉ RECORDER VÁLOGATOTTJÁNAK - HOLLANDIÁNAK DRUKKOL ÉS A CSAPAT SZTÁRJÁT IS ELTALÁLTA.

és akkor maga a dal, az Oldás

https://recorder.blog.hu/2014/06/20/dalpremier_takats_eszter_beat_band_oldas
Dalpremier! Takáts Eszter Beat Band: Oldás
süti beállítások módosítása