Dupla klippremier! Napkutya: Mondd, miért / Senki se harap

2014.02.13. 11:00, Frontrecorder

napkutya.jpg

A saját meghatározásuk szerint "Buddha-pop-punkot" játszó budapesti Napkutya zenekar 2012-ben alakult az énekes-gitáros-dalszerző Oplasznik Péter vezetésével, tapasztalt zenészekből. Az első lemezük (Ugatni szabad) tavaly áprilisban jelent meg, jelenleg a folytatáson dolgoznak Takács Zoltán Jappán produceri irányításával. Az új dalok közül kettőhöz is készült klip, szorosan kapcsolódva a számok szövegvilágához, megmutatva a zenekar két arcát: a Mondd, miért egy különleges animációs videót kapott "az életről, úgy ahogy van", a Senki se harap "tempós, igazi húzós, táncos" hangulatvideója pedig a 30Y volt gitárosa, Gradvolt Endre munkája. Mindkét Napkutya-klip itt látható először.

A klipeket/dalokat a frontember Oplasznik Péter konferálja fel:

"A Mondd, miért a Napkutya egyetlen lassú dala. Szövege őszinte vallomás, amelyhez olyan klipet szerettünk volna gyártani, amely kifejezetten erősíti azt a hangulatot, amiről a dal szól. Egy minőségi animációs klipre a kezdetektől vágytunk, de a költsége miatt eddig elvetődött. Most viszont sikerült egy különleges megállapodással egy fiatal kreatív csapattal összehozni ezt az álmot. A klip több mint fél évig készült, rengeteg igényes munkaórával. A képek mesélnek és elgondolkodtatnak, mint a dal is maga. Boldogok vagyunk, mert az eddigi klipjeinknél sok a félreértés, vagy meg nem értés."

"A Senki se harap klipjével szíven találtuk magunkat. Ugyanis mindannyiunk szerint igen, ilyenek vagyunk, ezek vagyunk mi! Nincs sztori, nincs bűvészkedés, csak az igazi, megélt pillanataink gyors egymásutánja. Hihetetlen, hogy mennyi minden történik az emberel egy év alatt. Amikor válogattuk a képeket, akkor döbbentünk rá, hogy milyen szép az élet, milyen gazdag. Legalábbis pillanatokban. Erről szól a Senki se harap. A szöveg és a kép itt is erős kötődésben van, nagyon elégedettek vagyunk azzal kis fűszerrel is, amit Gradvolt Endre tett hozzá, aki a gitárt lecserélve a filmes szakmába teszi művészi energiáit. Endrével forgatunk már klipet, és tervezünk is még, tehát mondhatjuk, hogy jó energiák között született a Senki se harap is, amely eddigi kedvenc klipünk lett.”

A Napkutya tavasszal országos turnéra indul az Anna and the Barbies-zal, előtte, március 7-én a Gozsdu Manó Klubban lépnek fel, itt a koncert Facebook-eseményoldala:
https://www.facebook.com/events/482051548567096/

https://recorder.blog.hu/2014/02/13/dupla_klippremier_napkutya_mondd_miert_senki_se_harap
Dupla klippremier! Napkutya: Mondd, miért / Senki se harap
süti beállítások módosítása