Larry Hangman: Sinus Rock (albumpremier)

2013.02.26. 09:55, rerecorder

larryPix02_650px.jpg

A 2000-ben alakult Larry Hangman 2010-es bemutatkozó nagylemeze, a slágeres Sinus Pop után három évvel elkészült második albumával, melynek címe (Sinus Rock) egy nagyon finom iránymódosítást jelez. A tagcseréken átesett zenekar azonban továbbra is az elektro-pop/rock műfajában maradt, mint arról itt rögtön meg is lehet bizonyosodni, a Larry Hangman második lemezének premierjén (aztán majd ma, február 26-án este 9-kor az Instantban is, az ingyenes lemezbemutató koncerten).

larryfront.jpgA Kanász Dusán és Tisch Bálint duója 2010-ben adta ki Sinus Pop című bemutatkozó Larry Hangman-nagylemezt, melyről több elektro-popos sláger került át rádiók, tévék műsorába, a zenekar azonban tagcseréken esett át, Kanász Dusán alapító dalszerző-frontember mellé megérkezett a Carbonfools volt basszusgitárosa, Zsazsa és jelenlegi dobosa, Kelo. Az átalakulásról Kelo, a Larry Hangman dobosa beszélt: "a duó másik fele, Tisch Bálint úgy döntött, épp amikor mi a Zsazsával csatlakoztunk a zenekarhoz, hogy inkább szólóprojektjét csinálja és elhagyja a Larry Hangmant. Így alakult ki a triófelállás." A zenekar az Aszteroida című dallal már 2012-ben beharangozta a második lemezt , a hangzás átalakulásánál azonban nem volt cél, hogy rockosabb legyen a végeredmény: "csak annyira, amennyire a Zsazsa és jómagam stílusa keményítette a történetet" – mondja Kelo. A Sinus Rock dalai hosszabb szakaszban, nem egyszerre kerültek rögzítésre. "Folyamatosan készültek a dalok, mostanra értek össze, a stúdiózás kicsit hosszúra nyúlt, mert sokat tököltünk a hangzáson, nem volt könnyű feladat megtalálni az egészséges egyensúlyt a rock és az elektro hangzás között, de reméljük megérte kivárni a lemezt!"

"Az új album a Sinus Rock címet kapta, ami arra utal, hogy maradunk a rockos elemekkel fűszerezett elektronikus stílusnál, de az új felállással sokkal teltebb, élőbb lett a hangzás. A lemezre 14 dal került, köztük a tavaly bemutatott Aszteroida és az Anima Sound Systemmel közös Tedd a napfényt be a számba című feldolgozás, amit szintén ismerhetnek már a rádióhallgatók" mondta Kanász Dusán, a Larry Hangman frontembere.

A lemezbemutató koncertre ma, február 26-án este 9-kor, az Instantban kerül sor.
Az esemény Facebook-oldala.

a Larry Hangman második albuma, a Sinus Rock itt hallgatható végig:


ez pedig a zenekar friss videója, a Tied a ház:

https://recorder.blog.hu/2013/02/26/larry_hangman_sinus_rock_albumpremier
Larry Hangman: Sinus Rock (albumpremier)
süti beállítások módosítása