Sanzonpop és édesbús valcerek – Maïa Vidal az A38-on

2013.02.19. 09:08, rerecorder

maia v.jpg

A francia és japán-német szülőket felvonultató, amerikai születésű, de leginkább európai bölcsészlánynak látszó Maïa Vidal február 21-én az A38 hajón árasztja a szeretetet, és mutatja be hamarosan megjelenő második lemezét, a Spaces-t. Vidal kisasszony még a kényes ízlésű francia Les Inrockuptibles magazin szerint is az egyik legígéretesebb sanzonpop-díva, úgyhogy a megjelenés erősen ajánlott!

maia vid.jpgMaïa Vidal a kaliforniai Santa Barbarában született, ám hamar Brooklynban, majd Ithacában találta magát. Bár hegedülni tanult, először mégsem a klasszikus zene felé fordult. A középiskolában megalapította csak lányokból álló punkegyüttesét, a Kievet, amit a félreértések elkerülése érdekében (egy amerikai indie banda már viselte ezt a nevet) nemsokára Kievan Rusra nevezett át. A három lány turnézott a Bad Religionnal, az Anti-Flaggel és a Gogol Bordelloval, sőt még egy dokumentarista stílusú Coca Cola-kampányba is beválogatták őket, ahol igazi girl bandet kellett alakítaniuk. Egyetemi évei alatt elindított egy új feldolgozásprojektet, ez volt a Your Sister Kid, amelyben kedvenc punkegyüttese, a Rancid dalait adta elő akusztikusan. Közben a Rancid-frontember, Tim Armstrong fiktív húgának képzelte magát, és az ...And Out Come The Wolves előtt tisztelegve farkasfüles sapkát húzott a fellépéseihez. 2009-ben Barcelonába költözött, és kiadta a Your Sister Kid első anyagát, a Poison: 5 Rancid Songs That I Love-ot. Saját néven először 2011-es debütáló lemezén, a folkos-sanzonos-popos God Is My Bike-on szerepelt, az albumon Marc Ribot is gitározik néhány dalban. 

Vattacukorzabáló erdei nimfák, gyerekkori fóbiák és tangóharmonikán előadott édesbús valcerek csütörtök este az A38-on. Vigyázat, cukiságtúladagolás! Előtte Jónás Vera énekel.

A38
2013. február 21., 20.00
jegyek: 1500 Ft (elővételben), 2000 Ft (helyszínen)

az esemény Facebook-oldala

Íme, a tavasszal megjelenő új lemez első klipes dala, a Wander, melyben Vidal erdei nimfaként villant gerincet: 


A Poison című Rancid-dal és a farkasos sapka:


A tinédzser Vidal a Coca Cola-kampányfilmben, szőke szénakazallal a fején:

Címkék: maia vidal a 38
https://recorder.blog.hu/2013/02/19/ma_a_vidal_az_a38-on
Sanzonpop és édesbús valcerek – Maïa Vidal az A38-on
süti beállítások módosítása