Richard Hawley & The Death Ramps: You And I (Arctic Monkeys B-oldal + videoklip)

2012.01.21. 13:22, -recorder-

Az Arctic Monkeys régóta nagy tisztelője a szintén sheffieldi Richard Hawley-nak, aki a kilencvenes években a Longpigs együttes gitáros-vokalistájaként tűnt fel, majd a Pulp turnézenésze lett (a 2002-es Szigeten is láthattuk), miközben dalszerző-előadóként – ízes gitárjátéka mellé mély hangjával és cool hangzású régimódi dalaival – bizonyította, hogy szólóban is megállja a helyét. Alex Turnerék már a Teddy Picker című 2007-es Arctic Monkeys-kislemez B-oldalas dalát, a Bad Womant is az ő énekével rögzítették, a CD-maxi verzión pedig ráadásként két olyan dal is szerepelt, melyet a kvartett The Death Ramps álnéven publikált. Most a két kísérlet összeért: miután a Death Ramps álnevet 2011 nyarán feltámasztották a Miles Kane-nel felvett Little Illusion Machine (Wirral Riddler) című B-oldalas dalhoz, a következő lépes egy olyan Death Ramps-szám lett, melyben Richard Hawley énekel! A január 23-án megjelenő Black Treacle kislemez B-oldalán hallható végeredmény, a You And I – a 45 éves crooner férfias mély hangja miatt – Alex Turnerék leginkább Queens Of The Stone Age-es hangzású felvétele, a huszonéves angol fiúk régóta tartó amerikai stoner mániájának betetőzése.
 

a Bad Woman című másik közös dal élő előadása 2007 decemberében – a 2008-ban kiadott Arctic Monkeys At The Apollo DVD bónuszfelvétele:

egy Richard Hawley-szólódal szintén 2007-ből, a Tonight The Streets Are Ours:

a 2007-es Teddy Picker maxi, rajta a Bad Woman és a két Death Ramps név alatt kiadott dal:

0:00 - 2:40  Teddy Picker
2:40 - 4:54  Bad Woman (feat. Richard Hawley)
4:54 - 8:11  The Death Ramps (The Death Ramps)
8:11 - 9:57  Nettles (The Death Ramps)


www.arcticmonkeys.com
www.richardhawley.co.uk

összeállította: Déri Zsolt


FRISSÍTÉS: cikkünk felkerülése után két nappal a Black Treacle kislemez hivatalos megjelenéshez igazítvamegérkezett a You And I videója is a stúdiófelvételekről!

https://recorder.blog.hu/2012/01/21/arctic_monkeys_feat_richard_hawley_you_and_i
Richard Hawley & The Death Ramps: You And I (Arctic Monkeys B-oldal + videoklip)
süti beállítások módosítása