Kasabian: Video Games (Lana Del Rey-feldolgozás)

2011.10.26. 17:25, -recorder-

kasabian-lana2.jpgA Recorderen a 2011-es őszi idény eddigi két legünnepeltebb előadója – a már nem létező Nirvana mellett persze – a Kasabian együttes és Lana Del Rey. Az előbbinek a premier előtt meghallgathatóvá tett Velociraptor! album körüli minden aktivitását nyomon követtük (videoklipek a Days Are Forgotten és Re-wired kislemezdalokhoz, B-oldalas számok és bónuszdalok, koncertek toronyházetőn és repülőgépen stb.), míg a Következő Nagy Dolognak választott amerikai dalszerző-énekesnőnek szinte a teljes életművét bemutattuk az aktuális Video Games/Blues Jeans kislemeztől visszamenőleg a titokzatos korai anyagokig. Most a két történet összetalálkozik: a Kasabian október 26-án este a BBC Radio 1 adásában a Live Lounge című műsor jó szokásai szerint előadott élőben egy feldolgozást is – a Video Games a gitáros Serge Pizzorno és a frontember Tom Meighan közösen énekelt verziójában itt nálunk is meghallgatható és meg is nézhető (sőt ráadásként pár kapcsolódó videót is mutatunk további Lana Del Rey-rajongó rockzenekarokról).



tíz nappal korábban ugyanebben a rádióműsorban a Bombay Bicycle Club tagjai is ugyanezt a Lana Del Rey-dalt dolgozták fel, szintén duettben, de hoztak hozzá egy vendégénekesnőt is Lucy Rose személyében:



de nem a Kasabian vagy a Bombay Bicycle Club volt ez első neves rockzenekar, mely felfedezte Lana Del Rey tehetségét, hanem a Mando Diao:  a svéd fiúk már 2010 szeptemberében Berlinben rögzített MTV Unplugged műsorukba is meghívták vendégként, hogy énekelje el Chet Baker című szerzeményüket!!



további ráadásként itt egy 2009-es BBC Radio 1 Live Lounge felvétel, ahol a Kasabian egy másik popénekesnő, Gwen Stefani The Sweet Escape című dalát dolgozza fel:



www.kasabian.co.uk
www.lanadelrey.com

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/10/26/kasabian_video_games_lana_del_rey-feldolgozas
Kasabian: Video Games (Lana Del Rey-feldolgozás)
süti beállítások módosítása