Puscifer: Conditions Of My Parole – a teljes album!

2011.10.15. 17:00, -recorder-

A fejemben lévő hangok játszótere, egy olyan tisztán meghatározható cél nélküli tér, ahol az id, az ego és az anima összejönnek és sütirecepteket cserélnek” – hát valahogy így határozta meg Puscifer nevű projektjének lényegét a Tool-frontember Maynard James Keenan. Úgy tűnik, a hosszú Tool-turnékat éveken át uraló sötét és mély témák után mindenképp szükségessé vált számára, hogy kiadja magából ezeket a groteszk, vidám, néhol perverzen seggrázós, néhol iszonyat súlyos dalokat, amelyek még a másik formációja, az A Perfect Circle világába sem fértek bele. Az első Puscifer-kiadványok 2007 őszén kerültek piacra: a két feldolgozást tartalmazó Cuntry Boner poénkislemez és a korábbi (horror)filmzenei munkákat egybegyűjtő Don't Shoot The Messenger EP után rögtön jött az első album is, a "V" Is For Vagina, amit 2008-ban remixlemezek követtek ("V"Is For Viagra, "D" Is For Dubby), de még a Maynard borászatát bemutató dokumentumfilm zenéje is Puscifer név alatt készült. 2009-ben "C" Is For (Please Insert Sophomoric Genitalia Reference Here) címmel érkezett egy újabb EP, amelyen a Trent Reznor nászajándékának szánt Potions mellett szerepelt egy The Mission ("M" Is For Milla Mix) című szám is, és a Puscifer-cirkusz amerikai színpadra vitelekor a turné fénypontja lehetett, amikor Milla Jovovich előadta ezt a dalt (a performansz jellegű koncerteken sokszor cserélgették egymást zenészek, és volt, hogy a Tool-dobos Danny Carrey is felbukkant a színpadon). 2011-ben aztán elkészült a második stúdióalbum is: a Conditions Of My Parole október 17-én jelenik meg – és itt a Recorderen máris meghallgató.

A második Puscifer-album kellőképp kaotikus, mégis kicsit visszafogottabb, csiszoltabb mint az első volt, de itt is akad sok minden a lágy duettektől (Carina Round énekesnővel) az indusztriális zúzásig. Maynard mellett rengetegen szerepelnek a lemezen, többek között 16 éves fia, a csellista Devo Keenan, az ex-NIN-billentyűs Alessandro Cortini vagy az Ashes Divide-ból és A Perfect Circle-ből ismert Matt McJunkins basszista, a dobcucc mögött pedig olyan figurák váltogatták egymást, akikkel korábban a Mars Volta, a Dillinger Escape Plan, az Ashes Divide és a Primus háza táján találkozhattunk.

a lemezanyag az alábbi lejátszón hallgatható meg – a dalok közül a PLAYLIST feliratra kattintva választhatunk:

az album beharangozó kisfilmje:

a Man Overboard című aktuális kislemezdal klipje:

a Milla Jovovich társszerzői és vokális közreműködésével készült The Mission ("M" Is For Milla Mix) videója:

az első albumról való Momma Sed klipje 2008-ból:

a 2007-es első album Queen B című első kislemezdalának videója:

az első Puscifer-kislemezen szereplő Cuntry Boner, melynek eredetileg a Tool-gitáros Adam Jones és a Rage Against The Machine-gitárhős Tom Morello nyolcvanas évekbeli zenekarának, az Electric Sheepnek a dala volt:

www.myspace.com/censorshipisacancer
www.puscifer.com

összeállította: Blaskovics György és Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/10/15/puscifer_conditions_of_my_parole_a_teljes_album
Puscifer: Conditions Of My Parole – a teljes album!
süti beállítások módosítása