Delinquent Habits

2011.07.07. 13:30, -recorder-

Zöld Pardon, 2011. július 7.
 
Felejtsük most el azokat az előítéleteket, miszerint a ZP-ben csak olyan külföldi előadók lépnek fel, akik már megették a kenyerük javát. Ugyanis aki látta idehaza korábban a Delinquent Habits együttest (a Merlinben, a Szigeten, a VOLT-on), az tudja, hogy egy lehengerlő produkcióról van szó, melynek során a Los Angeles-i rapperek még tequilát is osztogatnak a közönségnek!

Az Ives művésznevű Ivan Martin vezette hiphop alakulat húsz éve alakult – abban az időben, amikor a létező legmenőbb dolog volt rappernek lenni. Az 1996-os címnélküli Delinquent Habits-debütalbum a mai napig a hiphop egyik alapvetése, melynek spanyol dumákkal tarkított dalai (pl. a zseniális mariachi trombitát megszólaltató Tres Delinquentes) legalább annyira emlékezetesek, mint a számok között pattogó nyanya, aki nem tudja eldönteni, hogy angol vagy spanyol dumát hall. A Cypress Hill-lel kezdettől fogva remek kapcsolatot ápoló (első két albumát Sen Dog közreműködésével készítő) Deliquent Habits blaxican dalait a Zöld Pardonban is érdemes meghallgatni – minden adott egy tökéletes nyári hiphop bulihoz.
 
Jegyár: 400 Ft

http://www.thedelinquenthabits.com

a Tres Delinquentes című sláger klipje 1996-ból:

Ne hagyd el soha azt, ki téged szívből imád!” – avagy a 2000-es folytatás, a Return Of The Tres, mely az egész világon ismert El Choclo (kukoricacső, hím nemi szerv) című argentín tangódallamra épül:

egy híres magyar El Choclo verzió Vámosi János előadásában:

https://recorder.blog.hu/2011/07/07/delinquent_habits
Delinquent Habits
süti beállítások módosítása