Danger Mouse & Daniele Luppi: Season's Trees (feat. Norah Jones) + The World (feat. Jack White)

2011.05.08. 08:15, -recorder-

Az amerikai sztárproducer Danger Mouse és az olasz zeneszerző-hangszerelő Daniele Luppi 2011. május 16-án végre megjelentetik Rome című közös konceptlemezüket, melyen öt éve kezdtek el dolgozni. A régi olasz filmzenék inspirálta, Rómában, olasz zenészekkel és olasz énekkórussal felvett albumra két amerikai sztárvendéget is hívtak énekelni: a 15 számos anyagon Norah Jones és Jack White is három-három dalban szerepel. A Black, Two Against One és The Rose With The Broken Neck című felvételeket már bemutattuk tőlük az elmúlt hetekben – most pedig itt van mindkettőjüktől egy-egy újabb szám: a Norah Jones énekelte Season's Trees, illetve a harmadik és egyben utolsó Jack White-dal, a lemezen is zárószámként szereplő The World.

A Danger Mouse & Daniele Luppi present ROME starring Jack White & Norah Jones album utolsó dala, a spagetti westernes zenei hátterű The Word – melyet a seattle-i The End rádió mutatott be és tett fel Soundcloud-oldalára – itt hallható:

ez pedig itt a Norah Jones által énekelt, álomodozós hangulatú Season's Trees, melyet a Some Kind Of Awesome nevű zeneblog tett közzé még április végén:


ez a Rome album beharangozó kisfilmje:


ezek itt pedig az album felvezetéseként március vége óta hétről hétre publikált hangulatfestő kis videótöredékek, közzétételük sorrendjében:

The Call

The Search

The Found

The Sound

The Black

 

www.romealbum.com

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/05/08/danger_mouse_amp_daniele_luppi_the_world
Danger Mouse & Daniele Luppi: Season's Trees (feat. Norah Jones) + The World (feat. Jack White)
süti beállítások módosítása