„Nem láttam még ehhez foghatót Magyarországon” – Rangos európai fesztiválon járt a WMMD delegációja

2024.05.27. 13:14, srecorder

csp_4074.jpg

Visszatért Brightonból a WMMusicDistribution zenészdelegációja, május 15-18. között hat fiatal tehetség – ANUBII$, Beatrick, Buzás Bence, Kollár Dea, Kovács Kristóf és Viszkeleti Júlia, a Maluridé énekes-dalszerzője – vett részt a The Great Escape fesztiválon a WMMD szervezésében.

Nem ez az első alkalom, hogy a WMMD fiatal előadókkal utazik ki a brightoni fesztiválra (a tavalyi beszámolót itt olvashatjátok), a The Great Escape ugyanis az egyik legrangosabb európai showcase fesztivál és konferencia, és ideális platform a feltörekvő művészek számára, hogy bemutatkozzak a nemzetközi zeneipari szereplőknek, és nemcsak fellépőként, hanem résztvevőként is számos trükköt, technikát lessenek el.

A delegáció tagjai részt vehettek a zeneipar vezető szakembereivel tartott workshopokon és panelbeszélgetéseken, betekintést nyertek a brit zeneipar működésébe, és kapcsolatokat építhettek ki nemzetközi zeneipari szereplőkkel. A WMMD extra programokat is szervezett az előadók részére: az első napon egy YouTube masterclasson vehettek részt a londoni Google-irodában. Erre az alkalomra a delegáció kiegészült Saya Noéval, aki fellépőként vett részt a Great Escape showcase fesztiválon, így a WMMD őt is meghívta erre a szakmai programra.

Brightonban egy exkluzív stúdiólátogatás is része volt a programnak: a Salvation Music Studio alapítója látta vendégül a csapatot, hogy egy körbevezetés során megmutassa, hol dolgozott már többek között a Led Zeppelin és az Oasis hangmérnöke. Ez volt Beatrick számára az egyik leginspirálóbb pillanat: „Elképesztő felszerelés volt a stúdióban, tényleg látszik, hogy rászántak öt évet, hogy megépítsék, én nem láttam ehhez foghatót Magyarországon még.”

Viszkeleti Júlia a Maluridé zenekarral kétszer is fellépett a showcase-en: ez volt az első külföldi koncertjük, a szakmai közönség pedig remekül fogadta zenéjüket. „Az volt az első „oh wow” pillanatom, mikor a Google-irodába érkeztünk” – fogalmazott Buzás Bence, a delegáció egyik tagja. Számára a YouTube Masterclasson tanult technikák voltak rendkívül hasznosak, ezeket tervezi használni majd a jövőbeli megjelenéseinél. „Rengeteg impulzus, rengeteg jó arc, rengeteg jó előadó” – Kovács Kristóf egész egyszerűen így fogalmazott.

fotó: Santos Productions

https://recorder.blog.hu/2024/05/27/nem_lattam_meg_ehhez_foghatot_magyarorszagon_rangos_europai_fesztivalon_jart_a_wmmd_delegacioja
„Nem láttam még ehhez foghatót Magyarországon” – Rangos európai fesztiválon járt a WMMD delegációja
süti beállítások módosítása