Helló, zombik, helló, mánkik! Itt a majompopos Banana Plague első dala, a Couldn't Care Less

2024.05.24. 17:12, srecorder

banana-plague.jpg

A Banana Plague-ben az Annie Lane, a Frank Waters és a Totoro zenészei játszanak laza számokat ott, ahol az afrikai pop, a jamaicai reggae, az amerikai hip-hop és a brit klasszik pop-rock találkozik. Magyarradar + klippremier!

Mikor indult: 2024 legelején.

Hol indult: Budapest szívében, azaz az Oposszum próbateremben.

Tagok, hangszerek: Annie Lane – ének, elektronika, Varga Ádám – basszusgitár, Frank Waters – ének, gitár.

Stílus: Monkey pop (aka real world music, azaz zene a világ bármelyik részéről, pl. Jupiter).

Hatások: Pop (Beatles, Gorillaz), afrobeat (Fela Kuti), afrobeats (Burna Boy, Rema), reggae (Bob Marley, Chronixx), hip-hop (Little Simz).

Kiadó: Nincs.

Történet: Amikor három banánimádó zenész találkozott, és úgy döntöttek, hogy kipróbálják magukat félig elektronikus változatban, még nem tudták, milyen csodálatos, kiváló és remek ötlet volt az egész. Aztán kiderült, hogy sajnos gyakorolni is kell, de már szerencsére beleszoktak. A Banana Plague akkor kezdődött el igazán, amikor a két dalszerző-énekes rájött, hogy kettő több, mint egy, és amikor kiderült, hogy egy jó basszusgitáros nélkül nem ér semmit az egész. A nevünk pedig a Száz év magányból származik.

Megjelenések: Ez az első megjelenésünk, de készülnek a továbbiak.

banana-plgue2.jpg

Küldetés: Az indiaiak szerint az emberek kétféleképpen állnak a valláshoz és az élethez. Akik a macska útján járnak, azt mondják: „Istenem, ments meg engem!” Viszont akik a majom útján járnak, megoldják a problémáikat egyedül. A monkey popot úgy fejlesztettük ki VI. kerületi laboratóriumunkban, hogy főleg a majom útján járóknak tetsszen. (Használat előtt ne kérdezzen meg senkit, főleg ne kezelőorvosát és gyógyszerészét.)

Jövőkép: Befutni az eresz alá esős évszakban. (Meg nyilván siker, pénz, csillogás.)

Mellékprojektek: Evés, fürdés, alvás. Ezen kívül Ádám a Totoro zenekarban basszusgitározik.

Szexepil: Mindenre vállat tudunk vonni. És az, hogy jól lehet táncolni a zenénkre. (Kipróbáltuk.)

Legnagyobb eredmény, elismerés: Egyelőre az, hogy ilyen gyorsan kialakult egy repertoárunk, amivel május 25-én be is mutatkozunk a szentendrei Folt Kávézóban. The best is yet to come.

A most bemutatkozó Couldn't Care Lessről: Tekinthető társadalomkritikának, ha valaki szeretné, de amikor írtam, egy koncert utáni beszélgetésre gondoltam, ahol valaki rettenetesen untatott, és arra gondoltam, mondhatna végre valami érdekeset. Nyilván ezután kinőtte magát a dal valami nagyobbá, de hogy az mi, az minden hallgatónak mást fog mondani. Zeneileg Fela Kuti inspirálta és a Talking Heads játékossága (akiket szintén inspirált Fela).

 

Banana Plague a Facebookon. Instagramon.

Magyarradar és a Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/05/24/hello_zombik_hello_mankik_itt_a_majompopos_banana_plague_elso_dala_a_couldnt_care_less
Helló, zombik, helló, mánkik! Itt a majompopos Banana Plague első dala, a Couldn't Care Less
süti beállítások módosítása