Olasz diszkó, ausztrál szintifunk és német pornóbajusz – Donny Benét az Akváriumban

2024.05.06. 16:36, srecorder

donny_benet2-1536x1017.jpg

80s-imádó diszkóbulit hoz Donny Benét júliusban az Akvába.

Vicc is meg nem is az a posztironikus, italodiscós szintifunk, amit Ben Waples játszik. Waples képzett zenész, a sydney-i konzervatórium jazztanszakán végzett, és még a 2010-es évek elején, a jazztriója feloszlása után találta ki ezt a kopaszodó, pocakos figurát, aki a 80-as évek VHS-filmjeiben a csetlő-botló comic relief lett volna, de saját számaiban inkább a vén romantikus, aki ellenállhatatlan sármmal fűzi be a csajokat.

Az olasz-ausztrál származású Waples részben a gyerekkori élményeire támaszkodott: olasz anyját sötét bőre miatt őslakosnak nézték, absztinens apját pedig lebuzizták a helyiek, így Donny Benét-vel a tapló ausztrál macsó alternatíváját dolgozta ki, amiben inkább az olasz romantika érvényesül. Első lemeze 2011-ben stílusos egy karaoke dvd-vel jött ki, az áttörést pedig a 2018-as The Don hozta el, amelynek Konichiwa című slágere szerepelt az After Hours inspirációit összegyűjtő The Weeknd-playlisten is.

„Imádom a 70-es és a 80-as évek funkzenéit. Ez a legjobb korszak a zenében, ha basszer vagy” – mondta Waples, aki elsősorban valóban basszusgitáros, de szólóprojektjében énekel is, és a szexi szaxofonszólókon kívül mindent ő játszik fel saját stúdiójában (Donnyland). Benét a diszkó nagy évében, 2020-ban is emelni tudott a sikerein (Mr. Experience), hozzánk pedig idei lemeze, az Infinite Desires turnéjával érkezik július 11-én totál őszinte és totál ironikus diszkófunkjával.

Donny Benét
Helyszín: 
Akvárium Klub
Időpont: 
2024. július 11. (csütörtök) 20.00-23.00
Belépő: 
8900 Ft
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2024/05/06/olasz_diszko_ausztral_szintifunk_es_nemet_pornobajusz_donny_benet_az_akvariumban
Olasz diszkó, ausztrál szintifunk és német pornóbajusz – Donny Benét az Akváriumban
süti beállítások módosítása