Idén is visz fiatal tehetségeket a WMMD a brightoni The Great Escape-re

2024.05.06. 12:14, srecorder

wmmd_x_tge_2024_resztvevok.jpg

A WMMusicDistribution egyre erősödő nemzetközi jelenlétével párhuzamosan lehetőséget nyújt független magyar előadók számára, hogy releváns szakmai tapasztalatot szerezzenek külföldön – méghozzá a The Great Escape showcase fesztiválon, Brightonban.

A WMMD fő profilja az előadók zenei terjesztésének elősegítése a közismert digitális platformokon (Spotify, Apple Music, YouTube Music stb.) keresztül, de több más szolgáltatást is nyújt a partnerek számára (pl. online marketingszolgáltatás, publishing, tanácsadás), sőt, pár éve díjat is alapítottak hazai előadóknak. Emellett az elmúlt években több mint 20 millió forint értékben valósultak meg olyan egyedi projektek, amik az előadóik szakmai fejlődését szolgálják. A The Great Escape az egyik legrangosabb európai zenei showcase és konferencia, idén május 15. és 18. között kerül megrendezésre Brightonban, programjában 500 előadó lép fel 30 helyszínen. A koncertek mellett a konferencián panelbeszélgetések és előadások is várják az iparág szereplőit, melyek az aktuális trendekre és a nemzetközi zenei piacra való bejutás lehetőségeire fókuszálnak.

 

A magyar delegáció

A tavalyi esemény után a magyar csapat résztvevői pozitív visszajelzéseket adtak – nemcsak jó buliként könyvelték el, hanem szakmailag is hasznosnak bizonyult számukra. A tavalyi delegáció egyik tagja, Lil Frakk például így fogalmazott: „Nagyobb betekintést nyertem az angol nyelvterületeken működő zeneiparba. Megdöbbentő volt látni, hogy mennyire máshogy működik kb. minden.”

A WMMD úgy döntött, hogy idén is megvalósítja a projektet, ismét lehetőséget adva 6 feltörekvő hazai előadónak a fejlődésre és tanulásra. A 2024-es delegáció tagjai a Beton.Hofi 0 című mixtape-jén vezető producerként dolgozó ANUBII$, az egyik legtehetségesebb fiatal producer, Beatrick, az X-Faktorban feltűnt, R&B-s elektronikus popot játszó Buzás Bence, a már említett 0-n is éneklő Kollár Dea, a WMMD TikTok-díját elnyerő Kovács Kristóf, és Viszkeleti Júlia, az érzékeny elektronikába, dreampopba hajló Maluridé énekes-dalszerzője.

A kiválasztás folyamatát és az utazás lényegét Sebestény-Gallasz Enikő, a WMMD ügyvezető-tulajdonosa így foglalta össze: „A listát idén is ugyanazok alapján a szempontok alapján határoztuk meg, mint tavaly: az volt a célunk, hogy olyan előadóknak adjunk lehetőséget, akiknek egy ilyen program valóban hozzá tud járulni a szakmai fejlődésükhöz, a TGE-n szerzett tapasztalatokat hasznosítani tudják a jövőben. Megjártunk jó néhány nemzetközi konferenciát és showcase fesztivált, és arra jutottunk, hogy az előadók hazai piacon túlmutató ambícióit mi leginkább azzal tudjuk segíteni, ha betekintést engedünk nekik abba a közegbe, ahova el szeretnének jutni. Így meg tudják ismerni a nemzetközi követelményeket, kapcsolatokat tudnak építeni, és nagyobb rálátásuk lesz arra a piacra, amit meg szeretnének célozni.”

https://recorder.blog.hu/2024/05/06/iden_is_visz_fiatal_tehetsegeket_a_wmmd_a_brightoni_the_great_escape-re
Idén is visz fiatal tehetségeket a WMMD a brightoni The Great Escape-re
süti beállítások módosítása