Novemberben Sleep Token az MVM Dome-ban!

2024.04.29. 12:04, srecorder

441022457_984499126371484_8086033793677292407_n.jpg

Tavaly már játszottak a Budapest Parkban az Architects előtt, november 13-án önálló bulit csinálnak az MVM Dome-ban.

A brit Sleep Token az elmúlt évek egyik legnagyobb robbanása, a névtelenségbe burkolózó zenekar 2021-es lemezével szinte minden klubot megtöltött, Wembley-koncertjükre pedig 10 perc alatt elkelt az összes jegy. Interjút nem nagyon adnak, a színpadon soha nem szólalnak meg, és csak azt tudni, hogy az énekes-frontember Vessel írja a zenék zömét. A Sleep Token azért válhatott az elmúlt időszak egyik legfelkapottabb (metál)zenekarává, mert azt bizonyítja, hogy még ma is lehet eredeti módon keverni a különböző műfajú zenéket. Ők például az alternatív R&B-t, az artpopot és a technikás, djentes modern progmetált hozzák össze, és bár a hatásaik között egyértelműen fellelhető a Leprous, a Meshuggah, vagy a Deftones (ők még Ólafur Arnaldsot is emlegették egyszer), mégis teljesen sajátos, amit alkotnak.

dsc_0053_2.jpgSleep Token a Budapest Parkban 2023 májusában. Fotó: Kósa Zsolt.

A Sleep Token 2019-ben, The Night Does Not Belong To God című számával indította el a Sundowning rituálét, azaz kéthetente csütörtökönként, napnyugtakor adta ki debütáló lemezének dalait. Második, This Place Will Become Your Tomb című lemezükkel pedig már a műfajokat bátrabban összemosva találták meg a zenekar igazi hangzását. A Sleep Token híre gyorsan terjedni kezdett: az Egyesült Királyságban teltházas koncertekkel ment a turnéjuk, felléptek a legnagyobb fesztiválokon, az Architects vendégeként pedig arénákban is, tavaly májusban pedig Budapesten is felléptek az brit metalcore-osok előtt az eddigi legnagyobb dobásuknak számító lemezükkel, a Take Me Back to Edennel, aminek a dalai már a megjelenés előtt hatalmasat mentek a TikTokon, így a zenekar népszerűsége is kilőtt az űrbe.

A Sleep Token tehát november 13-án játszik az MVM Dome-ban, előzenekar az amerikai Bilmuri. A budapesti koncertre elsőként a hivatalos rajongói klub tagjai vásárolhatnak jegyeket április 30-án 10 órától. A regisztrált Live Nation-tagok május 2-án, csütörtök délelőtt 10 órától élhetnek elővásárlási jogukkal. A teljeskörű jegyértékesítés  május 3-án 10 órakor kezdődik a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül. Facebook-esemény itt.

https://recorder.blog.hu/2024/04/29/novemberben_sleep_token_az_mvm_dome-ban
Novemberben Sleep Token az MVM Dome-ban!
süti beállítások módosítása