Először jön Magyarországra a City Morgue

2024.04.03. 11:40, srecorder

unnamed_3.jpg

Ty Segall és a Tinariwen után újabb nagy névvel jelentkezett az Akvárium Klub. Ezúttal a New York-i hardcore/rap duót, a City Morgue-ot hozzák el a NagyHallba, akik július 9-én itthon is bemutatják a legújabb albumukat.

Először jön Magyarországra a ZillaKami és SosMula által New Yorkban alapított City Morgue, akiknek sötét és erőteljes zenéjét elsőre nehéz hová tenni. Alapvetően a rap és a hip-hop műfajában alkotnak, azonban meglepetésszerűen használják fel a metal és a hardcore különböző elemeit, aminek köszönhetően gyakran a trap-metal úttörőiként is emlegetik őket.

A City Morgue 2017-es SHINNERS13 című videoklipje gyakorlatilag sokkolta az embereket, majd a single megjelenése után jött hirtelen népszerűséget ZillaKami és SosMula rengeteg koncerttel és kimagasló minőségű lemezekkel tartotta életben, így mára a City Morgue a rap és a hardcore szcéna egyik legérdekesebb és egyben legellentmondásosabb formációjává nőtte ki magát. Játszottak együtt olyan rap szupersztárokkal, mint a $uicideboy$, vagy Denzel Curry, de ezekben az években a hardcore szcéna vezető előadóival, a Turnstile-lal, vagy a Trash Talkkal is voltak közös koncertjeik.

Első albumuk 2018-ban CITY MORGUE VOL. 1: HELL OR HIGH WATER címmel jelent meg, amivel egyből a toplisták élére kerültek. Második, CITY MORGUE VOL. 2: AS GOOD AS DEAD lemezükkel pedig a Billboard Top Rock Album Chart és az Apple Music Rock Album Chart első helyét is elfoglalták. A City Morgue zenéjén olyan előadók hatása is érezhető, mint  DMX, az Alice in Chains, az Onyx, Tyler, the Creator, a Title Fight, vagy éppen a Slipknot, akiknek Spit It Out című számát fel is dolgozta a duó, sőt ZillaKami alkarján felfedezhető egy Corey Taylor maszk tetoválás is az Iowa korszakból.

Negyedik, legutóbbi albumuk tavaly szeptemberben jelent meg My Bloody America címmel, most pedig végre élőben is el lehet majd őket kapni július 9-én az Akvárium Klubban. Jegyek április 5-én 10 órától ide kattintvaFacebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2024/04/03/eloszor_jon_magyarorszagra_a_city_morgue
Először jön Magyarországra a City Morgue
süti beállítások módosítása