Új alapokra helyezte a zenei közösség fogalmát az Orange Termek

2024.03.11. 12:00, Recorder.hu

orange2024_650.jpg

(X) November 6-án hirdette meg országos zenei támogatását a napról napra híresebb Orange Termek próbaterem-komplexum, melynek ars poeticája, hogy a legmegfelelőbb környezetet biztosítsa a náluk próbáló zenekaroknak, és minden erejével segítse a kreatív zenei munkát. Az Orange Zenei Támogatás projekt keretében teljes infrastrukturális hátterükkel sikerült beállniuk 14 ígéretes zenekar mögé is, ebben pedig egy hétfős szakértő zsűri segítette a munkájukat.

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ilyen szép számban kerültek beadásra a jelentkezések a pályázatunkra, és mélyen hiszünk benne, hogy közös munkánk valóban gyümölcsöző lesz” – tekintett a jövőbe az eredményhirdetés lezártával Standovár Mátyás, az Orange Termek tulajdonosa. A nyertes zenekarok azóta túl vannak az első személyes találkozón a próbateremkomplexum csapatával, sőt – egyedülálló módon – egy kötetelen kerekasztal-beszélgetésen is részt vehettek a zsűri négy tagjával: Sajó Dáviddal, Czeglédi Szabolccsal, Kamau Makumival és Herold Jánossal (iamyank), akik nagy örömmel vállalták a felkérést. A közel 3 órás szakmai találkozó során a résztvevőknek lehetőségük nyílt személyes kérdéseiket feltenni a zeneipar meghatározó szereplőinek, akik egyénre szabott válaszaikkal igazán hatékony löketet tudtak adni a nyertes produkcióknak.

A résztvevők és a zsűri egyaránt érezte, hogy különleges közösség van kiépülőben köztük. A jelenlévőkben számos kollaboráció ötlete is felmerült azóta, amely „reményeink szerint nagyban előrevetíti a jövőbeli közös munkát, az Orange Termekben ugyanis számtalan előadó életét követhetjük végig nap mint nap testközelből karrierjük legelejétől a nagyszínpadokig, miközben a fesztiválok headliner zenekarai egy térben alkothatnak velük” – fogalmazott Standovár Mátyás.

Az első kategória nyertesei:

Moriones

NANANA

Villő

A második kategória nyertesei:

Denevér

Maluridé

Prøfåndętœn

A harmadik kategória nyertesei:

Cataflamingo

IceBoyz

Nyest a papírhajón

A különdíjasok:

Toldyuuso

Kollár Dea

Dominiqa Savah

Konkoi

Kung Fuse

 

ORANGE TERMEK A FACEBOOKON.

ORANGE TERMEK AZ INSTAGRAMON.

https://recorder.blog.hu/2024/03/11/uj_alapokra_helyezte_a_zenei_kozosseg_fogalmat_az_orange_termek
Új alapokra helyezte a zenei közösség fogalmát az Orange Termek
süti beállítások módosítása