Újabb tripla válogatáslemezre keresi a Telekom Electronic Beats az ország feltörekvő zenészeit

2024.02.18. 19:30, Recorder.hu

teb_szelektor_page_cover-2_650.jpg

(X) A nagy sikerű előző etapok után harmadszor is elindul a SZELEKTOR pályázat pop-, klub- és kísérleti zenei kategóriákban, esélyt adva a hazai zenei utánpótlásnak.

Három évvel ezelőtt indította el a Telekom Electronic Beats kezdeményezését azzal a céllal, hogy megmutassák a kollégiumokban, hálószobákban, otthoni barkácsstúdiókban, pincékben, hosszú vonatutak alatt laptopokon készülő jó és eredeti zenéket, amik egyébként talán nem feltétlenül kapnák meg az őket megillető reflektorfényt – ezeken a zenéken keresztül pedig egy agilis új produceri generáció létezését is, akik a jövőben talán majd aktívan beleszólhatnak a hazai könnyűzene alakulásába.

Az eddig megjelent, cikkünk végén meghallgatható SZELEKTOR lemezeken szereplők közül időközben sokan figyelemre méltó alkotói utakat jártak be (gondoljunk csak az újhullámos magyar énekesnők táborát erősítő BÖBE-re, az indie popban utazó Flanger Kidsre vagy Kocsis Bence OIEE projektjére, aminek egy dala tavaly már a BBC Radio 1-on debütált), a 2022-es második körre pedig már 900-nál is többen jelentkeztek – mindezek a tények megerősítették a szervezőket abban, hogy a folytatásra szükség van, hiszen a tehetségeket kötelesség nem elhallgatni.

A Telekom Electronic Beats projektje ennek megfelelően január végétől bő egy hónapon át, február 29. éjfélig várja olyan zenei alkotók jelentkezését pop-, klub- és kísérleti zenei kategóriákban, akik szeretnék dalaikat a világ elé tárni, igazolva azt, hogy a magyar zenéknek is bőven van keresnivalójuk a nemzetközi mezőnyben – az elkészült válogatás ugyanis valamennyi jelentős streamingplatformon elérhetővé válik majd.

És ha már streaming, idén újít is a SZELEKTOR: friss kategóriaként indul a SHORT VIDEO, ami Spotify-os animációként jelenik majd meg az egyes válogatások mellett. Tehetséges zenészek után ezúttal tehát már leendő mozgóképes kreatívok, a jövő animációs szakembereinek jelentkezését is várják.

Az elbírálásban ezúttal a hazai Telekom Electronic Beats tagjain kívül részt vesz majd a popzenei kategóriában Дeva, Kun Bálint (Carson Coma) és Miller Dávid, a klubtrekkeket Sobek, Technokool és Sikztah értékelik majd, a határokon átívelő zenéket a magyar Exiles kiadó vezetője, Kolbenheyer Erik, iamyank és Emcsi, short video kategóriában pedig az INOTA Fesztivál vizuális kurátora, Besnyő Dániel, illetve Vermes Orsolya, a Klipszemle alapítója és főszervezője száll be a döntéshozatalba. A kategóriazsűrik közül kerülnek ki a mentorok is, akik majd a shortlistes pályázóknak adnak szakmai támogatást.

A három különböző műfajú albumra felkerülő ifjú zenészek ráadásul olyan jutalmakkal is gyarapodhatnak, mint mint egy MacBook Pro, egyszeri pénzdíjazás – ezt mindenki megkapja, aki szerepel valamelyik lemezen –, fellépési lehetőség stílustól függően a Sziget, a Kolorádó vagy az INOTA Fesztiválon, vásárlási utalvány a ChromaSound jóvoltából, KERET Kikeltető egyenesági továbbjutás a KERET Blog által választott előadónak, HOTS mentoring session, illetve egy teljes évre szóló díjmentes terjesztés a WMMD jóvoltából, amihez egyszeri ingyenes tanácsadás is jár az előadói digitális jelenlét optimalizálásáról.

A pályázat pontos menetéért irány: SZELEKTOR24.HU

Ilyen volt az első SZELEKTOR válogatásalbum:

 És a második:

https://recorder.blog.hu/2024/02/18/ujabb_tripla_valogataslemezre_keresi_a_telekom_electronic_beats_az_orszag_feltorekvo_zeneszeit_930
Újabb tripla válogatáslemezre keresi a Telekom Electronic Beats az ország feltörekvő zenészeit
süti beállítások módosítása