Be Massive: A mosoly megmaradt és egyre többen vagyunk!

2023.12.20. 13:00, trecorder

11952731_813745438722644_835596484051497774_o_1.jpg
(X) Metha, az idén 20 éves Be Massive (BM) partysorozat szülőatyja, DJ és rendezvényszervező elárulta, mivel készül a Várkert Bazár idei szilveszteri bulijára, miért a kocsijával a hátterében fotózza le a menő DJ-ket, és mesélt a Be Massive legfontosabb eseményeiről, köztük arról is, amikor egy rajongójuk a szilveszteri bulijukon kérte meg a barátnője kezét.

A 20. születésnapotok alkalmából 20 különleges helyen rendeztek idén bulit, a záró parti a Várkert Bazárban lesz. Hogyan esett erre a helyszínre a választás?

Megtisztelő és roppant jó érzés, hogy a Be Massive lehet az az elektronikus zenei rendezvény, amely idén harmadik éve kezeskedhet extra szilveszteri programról a Várkert Bazárban. Remélem, ez hagyománnyá növi ki magát, mert az előadóink és a közönségünk is nagyon szereti ezeket a rendezvényeinket. Így egyértelmű volt, hogy a 20. születésnapi évünket a szilveszterrel ünnepeljük, méltóbb helyszínt pedig nem is találhattunk volna! Külön öröm, hogy a Bazár rendezvénytermének falait LED-lámpás akusztikus faburkolat borítja, ezért tökéletes a hangzása, de a vizuál is professzionálisan működik itt.

Anno VJ-ként kezdtél, mindig fontos számodra a látványvilág. Elárulod milyen lesz a szilveszteri?

Patent! Nyár óta készülök rá. Folyamatosan figyelem az újításokat, nézem az új videókat. Az egyik nyári fesztiválon már teszteltem egy komoly vizuált, igen jó visszajelzéseket kaptam. Azóta tovább bővítettem, úgyhogy pazar lesz. A rendezvényterem 360 fokos LED-körvilágítása különleges adottság, ezt ki fogjuk használni.

Miben különbözik a szilveszteri parti az év többi bulijától?

Mindenki azt várja tőle, hogy a legjobb Massive-parti legyen. Mi pedig szeretjük a kihívásokat és mindent megteszünk ezért! Táncos és sokszínű lesz, a DJ-ink szenvedéllyel és odafigyeléssel zenélnek. Ünnepelni fogunk, nem megfejteni, de azért lesz meglepetés is. Egy biztos, minőségi elektronikus zenékre számíthat a közönség. Jómagam az idei kedvenc zenéimmel készülök, de az összes fellépőnk dögös zenéket hoz. A legtehetségesebb hazai előadók jönnek el, Secret Factory, Dubecticut, Robert Makai, Somazed és Lenny Lenoks is.

Van törzsközönségetek?

Igen és nagyon hálás csapat. Tavaly az egyikük a szilveszteri bulin kérte meg a barátnője kezét. Nem egy olyan rajongónk van, aki az idei évünk mind a 19 eseményén részt vett és a huszadikat sem fogja kihagyni. Kreatívak a rajongóink, koncerthelyszín-ötleteket is kaptunk már tőlük.

Azt nyilatkoztad, hogy a rendezvényeiden te érkezel meg elsőnek, és mész el utolsónak azért, hogy minden kifogástalan legyen. Így van most is?

Aki ismer, tudja, hogy nagyon izgulok az eseményeim előtt. Ezerrel odafigyelek, hogy minden rendben legyen. Természetesen ez sokszereplős történet és szerencsés vagyok, mert a BM csapatában mindenki a maximumot nyújtja, odafigyelnek, lelkesek, hozzám hasonlóan motiváltak abban, hogy minden tökéletes legyen.

Volt olyan a húsz év alatt, hogy abba akartad hagyni?

2016 körül jött egy kiégés, akkoriban kezdtem el nappali zenei eseményeket, táborokat szervezni a Dunakanyarban. Eleinte keveseket érdekelt, de 2018-ban jött az áttörés, az egyik eseményre több mint ezren jöttek el. Ez akkor hatalmas lökést adott, kiderült, hogy van értelme az ötletemnek. Elindult a Be Massive Horizon sorozat, amiből új erőt merítettem és visszajött a zenei motivációm is.

Emelj ki pár számodra fontos lépcsőfokot a Be Massive életéből.

Amikor kezdtem, még egyedül játszottam az estjeimen. Ez azt jelenti, hogy legalább 8-10 órás DJ-szetteket játszottam akár heti három alkalommal több éven át, ami rettentő mélyvíz volt, de sokat tanultam belőle. Utána szép lassan elkezdtem vendégeket hívni. A Mono Klub bezárása után a Corvin Clubban voltam rezidens, ahonnan a Be Massive is kinőtte magát. Sok sztárfellépőnk volt már, a BM-en lépett fel itthon első alkalommal Innellea, Sam Paganini, Charlotte de Witte, Ae:ther, Coeus, Marino Canal, Pig & Dan, Raxon, Undercatt, Yubik, Marten Hørger és még sokan mások. Az idei Szigeten a Tale Of Us volt a Be Massive 20. születésnapi programja. Ha ezt valaki csak egy évvel ezelőtt mondja nekem, nem hiszem el… A mottóm nem változott az évek során, a mai napig azt gondolom, nem a stílusok, csak a jó zenék számítanak!

Van olyan vicces sztorid, ami a szervezéshez köthető?

Naná! Az egyik DJ-t, Charlotte de Witte-t a 14 éves autómmal vittem Pécsre még 2017-ben. Lefotóztam Charlotte-ot a reptéren, a kocsi látszódott a háttérben. Hát ezt az autót azért tudtam eladni két éve, mert egy Charlotte de Witte-rajongó látta a fotót és a Be Massive-matricát a kocsin. Azt mondta, neki ez kell! Azóta mindenkit lefotózok a mostani autómmal is, sose lehet tudni (nevet).

Milyen volt az első Be Massive-parti és milyennek látod a jövőjét?

Az elsőn tíz ember lehetett – ebből nyolcan a barátaim és kettő pultos –, de mindenki mosolyogva táncolt. A mosoly megmaradt és egyre többen vagyunk. Sok ötletem van, olyan közösségi élményekben gondolkozom, amikkel a közönségünket még jobban közösségé lehet kovácsolni. Persze az is fontos, hogy megőrizzem az események intim lelkületét. A csapat nagyon egyben van, jó emberek vannak a pult mögött és a közönség soraiban is. Technikailag folyamatosan fejlődni szeretnék.

További info a Várkert Bazár Be Massive Szilveszter - New Year's Eve Party-járól ITT, jegyvásárlás pedig ITT.

A 2023. december 31-ei esemény a Facebookon.

Interjú: NZSA. A nyitóképen Metha.

https://recorder.blog.hu/2023/12/20/be_massive_a_mosoly_megmaradt_es_egyre_tobben_vagyunk
Be Massive: A mosoly megmaradt és egyre többen vagyunk!
süti beállítások módosítása