Kelta punk a Parkban – Jövőre jön a Dropkick Murphys!

2023.12.16. 18:57, srecorder

dropkickmurphys.jpg

Dropkick Murphys június 11-én szinte napra pontosan 10 év után újra a Budapest Parkban koncertezik.

A zenekar 1996-ban alakult Massachusetts államban, a kelta hangzás pedig nem véletlen, hiszen Boston híres az összetartó ír közösségéről. A kezdetekben egy haverjuk borbélyüzletének alagsorában próbáltak, de a helyi közönség hamar felfigyelt rájuk. Első nagylemezük 1998-ban jelent meg Do or Die címmel, amelynek producere a Rancid gitáros-énekese, Lars Erik Frederiksen volt. Innentől nem volt megállás: az évtizedek óta termékeny csapat összesen tizenkét stúdióalbummal büszkélkedhet, ebből négy egymást követő lemezük (Going Out In Style, Signed and Sealed in Blood, 11 Short Stories Of Pain & Glory, Turn Up That Dial) a Billboard albumlistájának top 10-ében debütált, csakúgy, mint a 2005-ben megjelent The Warrior’s Code. Utóbbi egyébként aranylemez is lett, ami nem csoda, hiszen ezen szerepel a közel dupla-platina minősítést elért közönségkedvenc dal, az I’m Shipping Up To Boston is, ami Scorsese Oscar-díjas filmjében, A téglában is elhangzik.

A Dropkick Murphys dalai több mint félmilliárd streamet generáltak, és több mint nyolcmillió lemezt adtak el világszerte, miközben sorra teltház előtt lépnek fel. Az élőzene lételeme a zenekarnak, így nem csoda, hogy a lezárások alatt ők adták az egyik első streamkoncerttel (a Szent Patrik-nap mégse maradhat el). Ezt 2021-ben is megismételték, St. Patrick’s Day Stream 2021... Still Locked Down című műsoruk a Pollstar Livestream listáját is vezette. Tavaly aztán egy teljesen akusztikus albummal rukkoltak elő, amit ültetett koncerteken, színházakban mutattak be. Idén pedig meg is érkezett a folytatás, az Okemah Rising – a két album különlegessége, hogy az amerikai folk egyik legkiemelkedőbb alakja, Woody Guthrie (1912-1967) soha nem publikált dalszövegeit zenésítették meg. Nem mellesleg neki köszönhető a korábban már említett I'm Shipping Up to Boston szövege is, ami most egy új átdolgozásban kapott helyet az anyagon.

A Dropkick Murphys a “csendesebb” albumok után egy ízig-vérig hangos koncerttel tér vissza június 11-én a Budapest Parkban. Jegyvásárlás, Facebook-eseményért katt ide.

https://recorder.blog.hu/2023/12/16/kelta_punk_a_parkban_jovore_jon_a_dropkick_murphys
Kelta punk a Parkban – Jövőre jön a Dropkick Murphys!
süti beállítások módosítása