„All time mosoly az arcomon” – Magyarradar + klippremier! cibi: pocahontASS

2023.11.14. 16:59, srecorder

cibi_pocahontass.jpg

cibi kanyargós úton került be a magyar hiphopba, erről írtunk már debütáló EP-je, a GENESIS kapcsán is. Banki meló, kriptovaluták, dubaji startup, majd a hiphop – de ezt elmeséli ő maga is új klipje, a rapet a deep house-zal összehozó pocahontASS kapcsán, amivel a Magyarradarunkra is felkerült.

Mikor indult: 2022-ben.

Hol indult: Felvidéken, Komárnoban.

Tagok, hangszerek: Én, a mikrofonom és a dalszövegeim.

Stílus: Hiphop, funk, deep house, d’n’b.

Hatások: Isaiah Rashad, Kendrick Lamar, Denzel Curry, Ice Cube, Snoop Dogg, Chase and Status, Akkezdet Phiai, Beton.Hofi.

Kiadó: Escape Plan Recordings.

Történet: Felvidékiként költöztem Budapestre, egyetemi éveim alatt bankban dolgoztam és versenyszinten MMA-ztam, brazil jiu-jitsuztam. Sportolói karriercéljaimat egy komoly sérülés és a covid teljesen megváltoztatta. A közgáz mesterdiploma megszerzését követően egy dubaji székhelyű startupban kezdtem el dolgozni, de művészeti beállítottságú ember lévén az irodai munkám mellett dalszövegeket és dalokat is írtam. Olvasva a reakciókat első dalaim és fellépéseim után, elgondolkodtam, hogy érdemes lehet zenei pályára lépni. Egy random gondolatból adódva írtam az egyik kedvenc produceremnek – nem mellesleg itthoni körökben az egyik legnépszerűbbnek –, Beatricknek (Co Lee, Beton.Hofi, Hundred Sins, ajsa luna, Müller Dávid), elküldtem a felvételeket, aki válaszolt is. Rövidesen megvalósult első közös munkánk, a sci-fi, amely elindított az úton.

cibi.jpgFotó: Szöllősi Tamás.

Megjelenések: A PocahontASS-on kívül van még egy EP-m GENESIS néven, rajta 7 dallal (Monster, EL BXVA, GOBLIN MODE, sci-fi, K-oss, k-észen és fakery), amin a produceri munkálatok egy részét Beatrick látta el. Illetve 3 dalom korábbról.

Küldetés: Szeretném a bennem levő motivációt és robbanó energiákat átadni dalok, illetve élő megjelenések formájában.

Jövőkép: Szeretnék a hiphop színtéren egy meghatározó, egyedi karakter lenni. Egy olyan figura, aki mindig újat tud hozni, kreatív és jó vájbokat terjeszt.

Mellékprojektek: A zenélés mellett digitális rajzokat készítek és aktívan küzdősportolok. A jövőben mind a kettő elfoglaltsággal szeretnék komolyabban foglalkozni content formájában.

Szexepil: A legenda szerint az all time mosoly az arcomon és a szemem, ami néha csík.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Legnagyobb eredmény számomra, hogy 9 hónapos távlatban – amióta bele vágtam – folyamat fejlődik a történetem és sikerül mindig szélesebb körbe eljutnom.

Az új klipről és a készülő albumról: A pocahontASS deep house és rap egyedi fúziója, amelyet én írtam és szereztem, Beatrick produceri közreműködésével. A dal egyesíti a deep house hipnotikus ütemeit a rap lírai áramlásával, olyan hangzást létrehozva, amely korábban ritkán volt hallható. Poca a FOMODEUS nevezetű projekt első kiadványa, amely egy 10 dalos albumot foglal magába. A lemez fő tematikája az életre vetített fear of missing out különböző perspektívákból. Fő célja, hogy újító és egyedi dolgokat alkosson. Több elektronikus műfaj is megjelenik majd hiphoppal vegyítve, cibi-vájbokkal fűszerezve. Lehet számítani különböző house, techno, dnb, dubstep és trance variációkra, hol energikusabb, hol érzelmesebb formában. Az albummal szeretnék egy mindent elsöprő új hullámot képviselni.

A klipet Pablo Péter rendezte, aki pl. Pogány Induló Gyönyör című klipjének volt az operatőre.

 

cibi a Facebookon. Instagramon. TikTokon.

Magyarradar és a Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/11/14/_all_time_mosoly_az_arcomon_magyarradar_es_klippremier_cibi_pocahontass
„All time mosoly az arcomon” – Magyarradar + klippremier! cibi: pocahontASS
süti beállítások módosítása