Beatkorszak Kolozsváron

2023.10.17. 11:00, trecorder

230927-kolozsvar.jpg
Kiállításmegnyitó, könyvbemutató és négy előadásból álló szabadegyetem szerepel a Beatkorszak Projekt október 24-ei kolozsvári programjában, amiknek a város főterén lévő Planetárium Café ad majd otthont.

A Diósgyőri Rockfesztivál fél évszázados jubileumára készült, a rendszerváltás előtti időszak tizenhét könnyűzenei eseményének 86 felvételét felvonultató Minden az enyém című fotókiállítás október 24. és november 25. között a kolozsvári Planetárium Caféban lesz látható. Az erdélyi koncertképeket is bemutató tárlatot a Beatkorszak Projekt kolozsvári szakmai napján Zilahi Csaba, az Erdélyi MagyaRock című kötet szerzője nyitja meg, a kiállítás anyagáról pedig Rozsonits Tamás, kurátor beszél az október 24-én fél ötkor kezdődő eseményen.

A Beatkorszak Projekt vándorkiállításának anyaga között könyvbemutatóval folytatódik az október 24-ei program. Bihari Balázs moderálása mellett a Látható rockzene és a Volt egyszer sok fesztivál című konferenciaköteteket, illetve a Hangok és ütemek 6. kötetét, valamint Zilahi Csaba hiánypótló munkáját mutatják be. A könyvbemutatók után pedig rendhagyó Beatkorszak szabadegyetemnek ad otthont a kolozsvári Planetárium Café. Az este hat órától kezdődő, vetített előadásokat Rozsonits Tamás („Amerikából bejön a zene”), Bihari Balázs (Kötődés, rajongás, merchandise), Bajnai Zsolt (A magyar könnyűzene korszakolása 1989 előtt) és Zilahi Csaba (Az erdélyi magyar rockzene 1990 előtt) tartják.

A Beatkorszak Projekt a tervek szerint jövő tavasszal konferenciával és újabb kiállítással tér majd vissza Erdélybe, hiszen immár több éves hagyomány, hogy március elején a Marosvásárhelyi Rocksulival rendez közös tanácskozást. A 2024 elején rendezendő konferencia a magyar könnyűzene és a színjátszás kapcsolatát kívánja majd körüljárni.

A kolozsvári Beatkorszak Szabadegyetem október 24-ei Facebook-eseménye.

Fotó: A kolozsvári Echinox klub a nyolcvanas években, színpadon a helyi Rival együttes (Zilahi Csaba gyűjteménye)

https://recorder.blog.hu/2023/10/17/beatkorszak_kolozsvaron
Beatkorszak Kolozsváron
süti beállítások módosítása