„Elég vegyes, mégis ez a mi világunk” – Magyarradar + EP-premier! Diamond Haze: Unstable Cloud Filter

2023.09.20. 09:50, srecorder

diamond_haze.jpg

Diamond Haze 2020 őszén mutatkozott be a Tapes Sublimating kiadónál, eddigi legjobb anyaguk most itt, a Recorderen debütál. Zenekaralapítás, Csepel Művek, deep house, tört techno: a duó Magyarradar rovatunkban meséli el a sztoriját.

Mikor indult: 2015.

Hol indult: Budapest.

Tagok, hangszerek: Gábor: gitár, basszusgitár, szintik, effektek, csipogások, prüntyögések; Milán: hangminták, szövegfoszlányok, szintik, effektek, csipogások, prüntyögések.

Stílus: Főként house, techno és azok különböző árnyalatai, mutációi.

Hatások: Dub techno, trance, 90-es évek klubzenéi.

Kiadó: Tapes Sublimating, a saját kiadónk.

Történet: 2015-ben ismerkedtünk meg, Milán öccse együtt jár egyetemre Gáborral. Kiderült, hogy mindketten ilyen-olyan formában foglalkozunk zenéléssel, és kitaláltuk, hogy valamikor együtt is megpróbálunk összehozni valamit. Az első alkalom után megegyeztünk, hogy lesz folytatás, ami azóta is zajlik. Anno Gáborék bandájának volt egy próbaterme a Csepel Művek területén, mi is oda jártunk zenélni. Mióta a banda feloszlott, hol egyikünknél, hol másikunknál az otthoni zenesarkokban (alias mini home studio) nyomjuk rendületlenül. 2016-ban elkezdtük a Tapes Sublimating kiadót, hogy legyen egy platform kiadni a saját cuccainkat meg más (főleg) hazai előadóknak. Tök frankó cuccokat sikerült összehozni, a legtöbb megjelenés kijött kazin is, és volt egy vinylmegjelenés is.

Megjelenések: Reflections (2020), Words Can’t (2022), Unstable Cloud Filter (2023). Mindhármat mi adtuk ki a Tapes Sublimatingen.

Küldetés: A paradicsom meghódítása VAGY világbéke.

Jövőkép: Komor, megsülünk mind a Földön. :-( Zenei fronton szerintem egyre jobbak vagyunk, meg ötletekből se vagyunk még híján, szóval lesznek még megjelenések tutira. :-)

Mellékprojektek: Gábor: A gimis zenekarból ketten maradtunk a gitárossal, de a mai napig csinálunk zenéket főleg chill, ambient, drum & bass és trip-hop hangzásokban, gitározósabb megközelítésben. Csináltunk főcímzenét is egy műsorhoz, amit nagyon élveztünk! Remélem, ilyen jellegű projektmunkák is lesznek még a közeljövőben.

Milán: DJ-zés (HMU, ha lesz buli és menjek!). Régebben szólóban is csináltam zenéket, de már csak a közös cuccainkkal foglalkozok.

Szexepil: Gábor: szerintem az orrom, és hogy alacsony vagyok. :D

Milán: van egy kis ősz folt a hajamban.

Közös: frankó zenék.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Az új EP-re kaptuk messze a legtöbb és legpozitívabb visszajelzéseket eddig, szóval ennek az összehozása az eddigi legnagyobb eredményünk.

Az Unstable Cloud Filterről: Az EP valójában egy „best of” válogatás az elmúlt három évünk eddig ki nem adott zenéiből. Egy deep house, egy house erős trance hatással, egy tört techno hibrid, és még egy deep house trance-es elemekkel. Elég vegyes összeállítás műfajilag, de valahogy az egész mégis a mi zenei világunk, összeköti őket egy vezérfonal vagy hangulat. Grema csinálta a masteringet, de előtte a mixinggel kapcsolatban is sok nagyon hasznos tanácsot adott. Igazán kellettek ahhoz, hogy így tudjanak megszólalni az ötleteink, ahogy a végeredményben halljátok.

 

Tapes Sublimating a Facebookon.

Magyarradar és a Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/09/20/magyarradar_ep-premier_diamond_haze_unstable_cloud_filter
„Elég vegyes, mégis ez a mi világunk” – Magyarradar + EP-premier! Diamond Haze: Unstable Cloud Filter
süti beállítások módosítása