Felturbózták a Lokált, megújult az Akvárium Klub intim koncerthelyszíne

2023.09.19. 18:23, srecorder

akvarium_lokal.jpg

Feltörekvő előadóknak biztosít minőségi körülményeket, az ismert előadóknak pedig alternatívát kínál kisebb létszámú, meghitt, exkluzív koncertjeik megvalósítására a Lokál. Az Akvárium Klub megújult helyszínén rendhagyó projektek, előadások és beszélgetések is teret kapnak majd.

Az első évad egy nagyszabású, rock/diszkó tematikájú Carbonfools-duplakoncerttel indul, majd a TikTokon nagyot hódító Vass Geri klubestjével és a hazai alternatív zenei színtér legfrissebb zenekarainak frontembereivel, Mátó Zsomborral (4Bards), Velek Domonkossal (kisbetűs ünnepnapok) és Pálocska Viktorral (egy5egy) folytatódik.

Október 14-én az Akvárium Klubban zajló Isolation Budapest keretein belül itt debütál majd a Platon Karataevből ismert Balla Gergely és konkoi atmoszférikus, meditatív hangulatú zenei projektje, érkezik az underground hiphopot és a szubkultúrák autentikus ünneplését zászlajára tűző Wavy kollektíva és a portugál újhullámos jazz szcéna legkiemelkedőbb alakja, Pedro Alves Sousa szaxofonos is. Danz CM sci-fi-vel átitatott zenei és vizuális koncepciójával veszi be a Lokált, Nóvé Soma pedig Chet Bakertől játszik majd dalokat a The Night Of The Vampire elnevezésű formációjával.

A BLUR ÉS A CARSON COMA KEDVENCEI IS JÖNNEK ŐSSZEL AZ ISOLATION BUDAPESTRE

November 2-án a Budapest Showcase Hub (BUSH) szervezői szintén egy telt házas esemény részeként számítanak a megújult teremre, hogy megmutassák, mik a legfrissebb, legérdekesebb trendek, jelenségek a nemzetközi zenei életben.

Az őszi-téli szezon során indie estet tart a Libido és a The Microwaves zenekar, bemutatkozik a Voice feltörekvő rappere, a kuwaiti Jaber, és érkezik Budapest legmenőbb új posztpunk zenekara, a NANANA is. Az idei Kikeltetőn feltűnt Lenkke_ varázslatos szettjét, boebeck zenekaros felállását, és a NeWave, Kapitány Máté, a zïp és a Holdudvar buliját is el lehet majd csípni ebben az évadban. A Dalban menetelő Quack a tavalyi Öröm a Zene döntőben diadalmaskodó Heavy Brains zenekarral áll össze, december 8-án pedig Mocskonyi Dörgő koncertezik.

Aki izgalmas külföldi zenekarok headline eseményeire kíváncsi a Lokálban, az sem marad program nélkül. A csendes pszichedéliát mostanra a dreampop felől megközelítő austini Holy Wave 15 éves fennállása alatt először lép majd fel Magyarországon, de érkezik a sötét, töprengő mélységekbe invitáló svéd/dán Lust for Youth is.

Az Akvárium Lokál a Facebookon.

akvarium-lokal.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/09/19/felturboztak_a_lokalt_megujult_az_akvarium_klub_intim_koncerthelyszine
Felturbózták a Lokált, megújult az Akvárium Klub intim koncerthelyszíne
süti beállítások módosítása