Novemberi nihil Csillebércen – Itt a Kikeltető-kedvenc Lenkke_ új dala, a Gödör (Magyarradar)

2023.09.14. 09:11, srecorder

lenkke.jpg

A furulyon és dorombon is játszó, elektropopos Lenkke_ az idei Kikeltető egyik favoritja volt, azóta játszott a Kolorádón, a Bánkitón, sőt, a Szigeten is, zenélt a Feed The Mogullal, most pedig a csillebérci erdőben forgatott új dalához adekvát hangulatú live session videót. Premier!

Mikor indult: Kábé öt éve zenélek aktívan, három éve kezdtem el saját dalokat írni. A Lenkke_-projekt 2023-ban indult.

Hol indult: A laptop előtt.

Tagok, hangszerek: Fehér Lili, azaz Lenkke_ – laptop, MIDI kontrollerek, doromb, furulya, zajgép és leginkább ének.

Stílus: Elektronikus alternatív pop (egyéb, amik a koncerteken felcsendültek: melankolikus alterpop, rap, techno).

Hatások: Grimes, Fábián Juli és Zoohacker, Ben Böhmer, Дeva, Žagar, Anima Sound System, Neo, Bëlga, Yonderboi, The Carbonfools, Huni, Moby, Fatboy Slim, The Prodigy stb. Az elektronikus zene iránti érdeklődésem inkább a család apám felőli oldaláról jött, ott ismerkedtem meg a Chemical Brothersszel, akiket végtelenül inspirálónak találok.

img_2241_2.jpgLenkke_ a  Turbinában. Fotó: r_a_d_i.

Történet: Eleinte inkább a vizuális művészetek érdekeltek, azt tanultam egy ideig. Kiskoromból egy évnyi zongoraismeretet és a sulis énekkar tapasztalatát hoztam magammal. Középsuliba a Kisképzőbe jártam, aminek a végén már körvonalazódni látszott a zene iránti elhatározásom. Aztán elmentem a Kőbányai Zenei Stúdióba tanulni, amit idén tavaszra ki is jártam. Korábban volt pár akusztikus fellépésem, de 2023-ban kezdtem el a saját elektro-dalaimmal koncertezni.

Megjelenések: Eddig egy single Chill címen, szeptember 14-én jön egy live session a Gödör című dalhoz, majd szeptember 21-én egy kislemez.

Küldetés: Dalírás szempontjából a színesség és a folytonos megújulás, az inspiráció ismételt megtalálása. Koncerteken pedig az átadás. Szeretnék önkifejezni, hatással lenni és közben a hallgatóság talpa alá táncra hívó beateket pakolni.

Jövőkép: Fejlődés, alkotás, koncertezés.

Mellékprojektek: Jelenleg nincs.

Szexepil: A gribedlim. :)

Legnagyobb eredmény, elismerés: A Kikeltetőnek és a sok nyári fesztiválfellépésnek (Kolorádó, Gólem, Bánkitó, Sziget) nagyon örültem. Sikerült a közönséget táncra bírni.

A Gödörről: Az alapötlet egy Lenkke_ által csak novemberi nihilként emlegetett élmény kapcsán fogalmazódott meg benne a gödörben – ahol a videót forgatták. Itt érte a felismerés, hogy „amit látok és ahogy érzem magam, mennyire passzol egymáshoz”. A dalhoz készült videó is ezt a pillanatot eleveníti fel. A formátumválasztás nem véletlen: egy hagyományos klippel szemben egy live session esetén „látszik az élő megvalósítás, amit a hellyel való kapcsolódásom még személyesebbé tesz”.

 

Lenkke_ a Kikeltetőben:

 

Lenkke_ október 5-én a Sophie M elektropop-duó társaságában játszik a Turbinában. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

Lenkke_ a Facebookon. Instagramon.

Magyarradar és a Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/09/14/novemberi_nihil_csillebercen_itt_a_kikelteto-kedvenc_lenkke_uj_dala_a_godor_magyarradar
Novemberi nihil Csillebércen – Itt a Kikeltető-kedvenc Lenkke_ új dala, a Gödör (Magyarradar)
süti beállítások módosítása