Világsztár egy balatoni faluban: Erik Truffazt várják Salföldre

2023.08.02. 18:00, Recorder.hu

banya_vazsonyitruffaz_650.jpg

(X) A VEB2023 Kultháló projektje 11 bakonyi és balatonfelvidéki bázison a kultúra passzív befogadása helyett a tevékeny részvételt emeli fókuszba. A salföldi Bánya kert Kultháló bázison a jazz az egyik kiemelt téma, ami egyrészt a környék kedvenc műfaja, másrészt viszont nem lehet eleget beszélni és tanítani róla, hogy minél többen értsük és élvezzük.

A Kultháló salföldi Bánya Jazz-sorozata azért jött létre, hogy a jazz és a felmerülő komolyzenei vonatkozások elméleti hátterét közérthető formában tárja a közönség elé. Ehhez a sorozat házigazdája, Vázsonyi János előadásokkal készül minden koncert előtt. Vázsonyi sokoldalú előadásmódjával, Bach-átiratokkal vagy éppen Django Reinhardt-feldolgozásokkal tűnik ki a hazai jazzéletből, mindezekről pedig szóban is olyan lebilincselően tud mesélni, amivel az amatőr zenehallgatókat is a színpad környékére vonzza.

Az eddigi koncerteken Barabás Lőrinc, Tony Lakatos és Roby Lakatos társaságában lépett fel, augusztus 12-én pedig a francia-svájci trombitaművész, Erik Truffaz a vendége. Live actjükhöz DJ Nora Matisse adja majd az alapot.

A koncert mellé egy workshop is jár a világsztár részéről, amire fúvós fiatalok jelentkezését várják a szervezők – ezen a linken. A workshop célja, hogy a régió zenésznövendékei, fiatal művészei megismerkedhessenek egy világsztár trombitaművésszel és tanulhassanak tőle. A jelentkezésnek nem feltétele semmilyen előmenetel, mindössze az alapszintű hangszeres tudás.

Az események a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Főváros programsorozat részeként valósulnak meg, ennek köszönhetően ingyenesen lehet részt venni minden programon, beleértve a workshopot is. Az előadásokon túl felkészítő zenehallgatásokkal és online lejátszólisták közzétételével igyekszik a Kultháló bázis több kapcsolódási pontot teremteni a jazz eszméjéhez.

A Bánya Jazz-sorozat Vázsonyi János által készített további playlistjei:

Június 23., Barabás Lőrinc 

Július 7., Tony Lakatos

Július 22., Roby Lakatos

https://recorder.blog.hu/2023/08/02/vilagsztar_egy_balatoni_faluban_erik_truffazt_varjak_salfoldre
Világsztár egy balatoni faluban: Erik Truffazt várják Salföldre
süti beállítások módosítása