Júliusban Hollywood Vampires a Sportarénában!

2023.07.10. 12:44, srecorder

hollywoodvampires.jpg

Alice Cooper, Joe Perry és Johnny Depp szabadidős szupergroupjával játszik rockslágereket július 18-án az Arénában.

A Hollywood Vampires eredetileg a bulizós csúcskorszakát élő Alice Cooper titkos ivóklubja volt a legendás Rainbow Bar & Grillben a '70-es években (később ez lett Lemmy törzshelye is a Sunset Stripen). Cooper privát bulijaira olyan barátai jártak, mint Ringo Starr, John Lennon, Keith Moon, vagy Harry Nilsson, hogy szabadon bulizhassanak a rajongók és még inkább a menedzserük szeme elől eltűnve. A Hollywoodi Vámpírok nevet a pultosok ragasztották rájuk, mert mindig csak éjszaka látták őket, és folyton csak piáltak.

Alice Cooper már régóta józan, de sok ivócimborája meghalt az évek során, a zenekart pedig azért hozta létre, hogy az ő emlékük előtt tisztelegjen azzal, hogy játsszák a számaikat. Az ötlet úgy jött, hogy Johnny Depp-pel Londonban forgatták az Éjsötét árnyék című Tim Burton-filmet, Cooper pedig beiktatott közben egy kisebb koncertet is a városban, amire a színészt is meghívta. Innen már csak egy lépés volt, hogy zenekart alapítsanak, amibe közös barátjukat, Joe Perry-t, az Aerosmith gitárosát is bevették. Eddig két lemezt adtak ki, az elsőn még nagyrészt feldolgozásokat játszottak, a másodikra viszont már többségbe kerültek a sajátok.

A Hollywood Vampires július 18-án először játszik Budapesten, aminek különlegessége, hogy így élőben láthatjuk a törölt Aerosmith-turné miatt tavaly elszalasztott Joe Perry-t, a turnéival általában Bécsnél megálló Alice Coopert, aki itt egy sokkal lazább, kötetlenebb figurát hoz, mint a saját show-in, valamint Johnny Deppet, aki előbb volt gitáros, mint színész, játszott Iggy Poppal, Marilyn Mansonal és az Oasisszel is, sőt, egy rövidéletű szupergroupja is volt Fleavel és a Butthole Surfers énekesével, Gibby Haynesszel. Mellettük még Alice Cooper gitárosa (Tommy Henriksen), dobosa (Glen Sobel), a The Cult volt basszusgitárosa (Chris Wyse), és az Aerosmith turnébillentyűse (Buck Johnson) játszik a zenekarban.

Hollywood Vampires (US)
Előzenekar: Decadancer
Helyszín:
 Budapest Sportaréna
Időpont: 2023. július 18. 20.00
Belépő: 12000-34000 Ft
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/07/10/juliusban_hollywood_vampires_a_sportarenaban_alice_cooper_johnny_depp_joe_perry
Júliusban Hollywood Vampires a Sportarénában!
süti beállítások módosítása