MonoNeon, a világ egyik legtehetségesebb basszusgitárosa az Akvárium Klubban játszik

2023.06.06. 13:04, srecorder

mononeon.jpg

A MonoNeon művésznév Dwayne Thomas Jr. amerikai basszusgitárost, kísérleti zenészt, énekes-dalszerzőt rejti. MonoNeon az utolsók egyike volt, aki együtt zenélhetett Prince-szel, játszott Nas 2020-as, Grammy-díjas King’s Disease című lemezén, tehetségét pedig még Flea is elismerte. Hamarosan személyesen is megtapasztalhatjuk, milyen, amikor élőben játszik, október 29-én, az Akvárium KisHalljában.

MonoNeon Memphisben született 1990-ben és ott is nőt fel zenészcsaládban. Apja is basszusgitáron játszik, így a kis Thomas csupán négyéves volt, amikor elkezdett játszani a hangszeren, 11-12 éves korában pedig már a Bar-Kays nevű funk bandával állt színpadra. Már egész fiatalon egyértelmű volt, hogy mi az útja, ennek köszönhetően a még mindig csak 33 éves gitárzseni olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Mavis Staples, George Clinton, Pete Rock, Ne-Yo, Mac Miller, Georgia Anna Muldrow, Ghost-Note és sokan mások. Ő volt az utolsó basszusgitáros Prince koncertzenekarában a művész 2016-os halála előtt, Flea, a Red Hot Chilli Peppers basszerosa pedig „a világ legnagyobb elektromos basszusgitárosaként” hivatkozott.

Tehetségét a Fender is elismerte és tavaly kiadták a MonoNeon Collectiont, benne a MonoNeon Jazz Bass V Signature darabbal. Igen termékeny előadó, az elmúlt 13 évben 26 albumot és kislemezt adott ki, így bőven lesz miből válogatnia budapesti koncertjén is október 29-én, az Akvárium Klubban. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/06/06/mononeon_a_vilag_egyik_legtehetsegesebb_basszusgitarosa_az_akvarium_klubban_jatszik
MonoNeon, a világ egyik legtehetségesebb basszusgitárosa az Akvárium Klubban játszik
süti beállítások módosítása