Búcsúturnéra indul az Aerosmith

2023.05.02. 00:13, srecorder

aerosmith.jpg

Joe Perry szerint már itt volt az ideje a búcsúnak.

Negyvenállomásos arénaturnéra indul az Aerosmith Amerikában, amely szeptember 2-án indul Philadelphiában és január 26-án ér véget Montrealban (a végére két kanadai dátum is befért), az előzenekar pedig a Black Crowes lesz. "Azt hiszem, épp itt az ideje” – mondta Joe Perry, utalva rá, hogy a zenekar minden tagja elmúlt már 70 éves (a frontember Steven Tyler márciusban lett 75). Az Aerosmith gitárosa szerint már az is szerencse, hogy meg tudják ünnepelni azt a (kicsit több, mint) 50 évet, amióta együtt játszanak. „Nem tudhatod, hogy meddig leszünk egészségesek az ilyesmihez. Régóta nem volt már valódi turnénk. Játszottunk Vegasban, ami jó volt, de alig várjuk, hogy újra turnézzunk.”

A körútra nem tart velük a dobosuk, Joey Kramer, akivel az utóbbi években megromlott a zenekar viszonya. Kramer nem lépett fel a 2019-es Las Vegas-i koncerteken az Aerosmith-szel, miután kisebb vállsérülést szenvedett, és később arra panaszkodott, hogy nem engedték visszatérni a zenekarba (a többiek nyolc hónapig Kramer technikusával, John Douglasszel koncerteztek). Be is perelte a zenekart, hogy felléphessen velük egy díjátadó rendezvényen, és bár ott végül nem játszhatott, aztán a Las Vegas-i rezidenciájuk pár koncertjére végül visszatért – hogy azóta megint ne lépjen fel az Aerosmith-szel.

A gitáros Brad Whitford 2021-ben még azt mondta, kétli, hogy valaha újra turnézni fog az Aerosmith, mert szinte mindegyik tag egészségügyi problémákkal küzdött, ráadásul a Covid miatt újra kellett szervezniük a turnékat is. Európába tavaly nyáron jöttek volna át, és Budapesten is felléptek volna az 50 éves jubileumi turnéjukon, de az egész körutat lemondták a járványhelyzetre hivatkozva.

A bejelentés szerint csak a turnézástól vonul vissza a zenekar, így új lemezt akár még várhatnánk is tőlük, de utoljára több mint 10 éve, 2012-ben adtak ki albumot, a Music From Another Dimension!-t. Perry-t amúgy láthatjuk élőben idén nyáron, a Hollywood Vampiresszel ugyanis július 18-án fellép az Arénában, ahol Johnny Depp-pel, Alice Cooperrel, és Tommy Henriksennel fognak nagy rockslágereket (meg pár saját számot) játszani. JegyvásárlásFacebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/05/02/bucsuturnera_indul_az_aerosmith
Búcsúturnéra indul az Aerosmith
süti beállítások módosítása