Most szombaton Hiro Kone és Tot Onyx duója a Gólyában!

2023.04.22. 07:20, FRecorder

enxinonyx.jpg

Igazi csemegével szolgál a kísérletezőbb elektronika kedvelőinek a Gólya szombati programja, ahol a külön-külön is izgalmas zenéket készítő Tot Onyx (Group A) és Hiro Kone új duója lép fel, nagyon erős hazai felhozatallal kiegészülve.

Az amerikai Hiro Kone (azaz Nicky Mao) az utóbbi pár évben a kísérletezőbb elektronikus zenék megkerülhetetlen alakja lett: műfajilag nagyon eklektikus diszkográfiájában akad többek közt dark ambient, IDM és experimental techno is, 2018-ban pedig az ex-Coil tag Drew McDowall-lal közös EP-je lett a kritikusok nagy kedvence. Mindeközben a japán származású, de Berlinben tevékenykedő Tot Onyx pedig a Group A duó tagjaként keltett feltűnést ugyanezekben a körökben, elsősorban a bizarr élő fellépéseinek köszönhetően. Ők ketten fogtak össze tavaly, aminek az eredménye a Enxin/Onyx duó és egy nagyszerű, négyszámos EP, a Dorothy lett, ami részben azt hozta, amit a korábbi anyagaik alapján várhattunk tőlük, de nagyon markáns, néhol sötét atmoszférájú, néhol kifejezetten zajos hangzásával azért meglepetéseket is okozott bőven. Korábban egyébként már mindketten jártak Budapesten, Tot Onyx a Group A tagjaként szerepelt pár éve az UH Festen, Hiro Kone pedig szólóban lépett fel a LÄRM-ban és a Gólyában, most szombaton pedig az utóbbiba térnek vissza a közös projekttel.

Azonban nem csak miattuk lesz érdekes az este, ugyanis a duótematikát következetesen végigvivő program magyar részről is nagyon erős felhozatalt nyújt: a Committee Mákó Rozi és Mákó Mári közös projektje, a MA’IWA MA’AM (Makay Anna) és AIWA (Nádházi Lajos) 2019 óta aktív duója, a korábban több taggal működő improvizatív Triste Ensemble pedig jelenleg szintén két fővel dolgozik. Az afterért pedig Splatter és Badlcukwind felel majd egy speciális b2b szettel. Belépők csak a helyszínen, becsületkasszával, háromezres ajánlott hozzájárulással.

FACEBOOK-ESEMÉNY.

https://recorder.blog.hu/2023/04/22/most_szombaton_hiro_kone_es_tot_onyx_duoja_a_golyaban
Most szombaton Hiro Kone és Tot Onyx duója a Gólyában!
süti beállítások módosítása