Szorongással vegyes humor és egyre több tánc – Magyarradar + lemezpremier! VelvetNoise: MindFulmess

2023.04.10. 08:45, srecorder

velvetnoise3.jpg

Bársony-Németh Péter eddig főként alter zenekarokban játszott (Apollogika, Pán Péter Projekt), dolgozott koncertpromóterként, és megfordult édesapja mellett a MagyarVista Social Clubban is. Hosszabb kihagyás után, a karantén alatt indította el szólóprojektjét, amivel 2021-ben megnyerte a Fülesbagoly Tehetségkutatót, most pedig első nagylemezét is elkészítette Tövisházi Ambrus produceri közreműködésével.

Mikor indult: 2020-ban, a karantén idején, amikor letorrenteztem az Abletont, vettem egy hangkártyát és megtanultam gitározni, a billentyűkről váltva. Aztán összepakoltam a demóimat, amivel félve megkerestem Tövisházi Ambrust, volna-e kedve elkészíteni az első lemezem. Volt kedve hozzá.

Hol indult: A kisszobámból, Budapest, IX. kerület (már elköltöztem).

Tagok, hangszerek: Billentyű, gitár, ének - amikor akusztikus duósodunk Vikukel Dani barátommal, akkor ő vadul és zseniálisan zongorázik.

Stílus: alt-art pop, néhol indie pop, néhol tropical house, de mióta egyedül producerelem a dalaim, minden összevissza elektrósodott.

Hatások: Balthazar, Sofi Tukker, Björk, Labrinth, LP, Erik Sumo Band, Florence and The Machines, Hozier, Lorde, Son Lux.

Kiadó: The state 51 Conspiracy (disztribútor).

Történet: 32 évesen már túl voltam megannyi szárnypróbálgatáson. Magyar alter-pop zenekaraim voltak, meg egy világzenei projektem, és azt éreztem a lockdown ideje alatt, hogy ez remek alkalom teljesen megújulni. Nagyobb hangsúlyt kezdtem helyezni az éneklésre és angolul kezdtem dalokat írni. Teljesen új élmény volt és megszületett a VelvetNoise zenei világa, az első szólóprojektem, amiben pure öröm a kiteljesedés. Van benne szorongással vegyes önreflektív humor és egyre több tánc.

Megjelenések: Három single jelent meg eddig, ebből kettő klippel: a Psycho Joy és Number Ones címet viselik, rajta van a MindfulMess lemezen is.

Küldetés: A legjobb dalokat megírni úgy, hogy közben a legőszintébb vagyok.

Jövőkép: Nagyzenekarral állni Európa legnagyobb fesztiválszínpadain.

Mellékprojektek: Fesztiválhimnusz-írás (még nem árulhatom el, melyiknek), Bob Dylan remixprojekt az Anima Sound Systemmel.

Szexepil: keserédes energikusság, javuló angol kiejtés.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Fülesbagoly Tehetségkutató - 2021 - I. helyezés.

 

És akkor íme, aelvágyódó, önismereti alt-art-popos MindfulMess:

 

Péter Vikuvel Danival április 21-én duózik a szolnoki Tiszapart Moziban. JegyvásárlásFacebook-esemény.

 

VelvetNoise a Facebookon.

Magyarradar és a Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/04/10/velvetnoise_mindfulmess_lemezpremier
Szorongással vegyes humor és egyre több tánc – Magyarradar + lemezpremier! VelvetNoise: MindFulmess
süti beállítások módosítása