Krónikus jóképűség és ösztönös grunge – Magyarradar + klippremier: Waydown

2023.03.31. 07:53, srecorder

waydown.jpg

A '90-es évek grunge és metal zenéje ihlette a Waydown első dalait, amelyben ugyanúgy megfér az Alice In Chains, mint a Pantera, a lassú, súlyos, doomos és a gyorsabb, karcosabb hangzás  A budapesti zenekar már a második klipjével debütál, de hamarosan jön az első nagylemez és májusban a bemutatkozó koncert is a szintén grunge-os Abigél előtt.

Mikor indult: 2021, tél.

Hol indult: Újlipótváros, házibuli.

Tagok, hangszerek: Viczena József (ének), Bánhegyi Tamás (gitár), Szamosközi Zoltán (basszusgitár), Müller Máté (dob).

Stílus: Grunge metal.

Hatások: A 90-es évek kultikus grunge zenekarai, old-school és kevésbé old-school metal zenekarok külföldről és Magyarországról egyaránt.

Kiadó: Nincs, de van egy csodás menedzserünk és beugró dobosunk, Kostyal Kriszti.

Történet: A történetünk szigorúan véve abban a már említett Visegrádi utcai házibuliban indult, amikor először zenéltünk együtt akusztikusan és részegen, de az útjaink külön-külön már évekkel korábban is keresztezték egymást. Potter, Zoli és Máté együtt dolgoztak egy medencés buliban, Zoli, Tomi és Máté régebben is egy zenekarban játszottak, Potter és Máté pedig egyszer nagyon régen majdnem összeverekedtek egy kocsmában.

Megjelenések: Februárban jelent meg az első dalunk, a Needle In the Eye a hozzá készült videóval. Most érkezik a második klipünk (Burn in Hell), és még áprilisban kijön a harmadik is. Május 5-én tartjuk a bemutatkozó koncertünket az Abigél társaságában a Robotban, és nemsokára megjelenik a kilenc számos első nagylemezünk is, ami már majdnem fél éve kész van, szóval alig várjuk, hogy más is hallhassa. Őszre tervezünk egy sztori-klipet is, mert image videóból is megárt sok.

Küldetés: Kitárulkozni és felszabadulni a zenénken keresztül, felvállalni a belső vívódásainkat, félelmeinket, és önazonos módon eljuttatni ezt az élményt minél több emberhez. Együtt lenni azokkal, akik kíváncsiak ránk, kiszakadni és kiszakítani a mindennapok néha fojtogató valóságából, megőrülni és hangoskodni.

Jövőkép: Szeretnénk folyamatosan fejlődni és finomítani a zenei önkifejezésünk eszköztárán. Az a célunk, hogy aktívan koncertező zenekar legyünk, hogy egyre jobb dalokat írjunk, és hogy egyre jobban ráhangolódjunk arra a közös forrásra, ahonnan azok a dolgok jönnek, amikre egyszerre mozdulunk.

Mellékprojektek: Bánhegyi Tamás: Piknik Park, Müller Máté: Romano Drom, Heatlie.

Szexepil: A krónikus jóképűség és az ösztönösen megírt, mégis átgondolt dalok.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Egyelőre kevés helyen volt alkalmunk megmutatkozni, de szerencsére már a debütáló dalunk is nagyon jó visszajelzéseket kapott a közönségtől, és több sajtóorgánumban is pozitívan nyilatkoztak rólunk, pedig nem is fizettünk sokat. Komolyra fordítva a szót, volt olyan médium, amely szerint kifejezetten hiánypótló, amit csinálunk – ez nagyon jólesett nekünk.

 

Waydown a Facebookon. Instagramon.

Fotó: Vass Andres

Magyarradar és a Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/03/31/magyarradar_klippremier_waydown
Krónikus jóképűség és ösztönös grunge – Magyarradar + klippremier: Waydown
süti beállítások módosítása