Májusban Csinibaba Táncdalfesztivál lesz a Budapest Parkban

2023.02.22. 11:19, srecorder

csinibaba.jpg

Retró a köbön: a Katona József Színház társulata a Parkban gyakran megforduló zenészekkel játssza el a Csinibaba betétdalait és a 60-as évek táncdalfesztiváljainak slágereit május 21-én.

Az apropót a Katona József Színház 40 éves jubileuma adja, a koncertszínházat Vajdai Vilmos rendezi majd Schnabel Zita látványtervei alapján, a cél pedig az, hogy életre hívják „a hatvanas évek táncdalfesztiváljait - különös tekintettel az 1967-es ikonikus eseményre - egy játékos koncert-show keretein belül”. A Katona társulata mellett olyan vendégzenészek lépnek fel május 21-én a Parkban, mint Bagossy Norbert (Bagossy Brothers Company), Beck Zoli (30Y), Fekete Giorgio (Carson Coma), Járai Márk (Halott Pénz), Lábas Viki (Margaret Island), Németh Juci (Budapest Bár), Péterfy Bori (Péterfy Bori & Love Band), Sena Dagadu (Irie Maffia) és Vitáris Iván + Balla Máté (Ivan & The Parazol).

Őket fogja kísérni a Meggyes Ádám vezette, különleges felállású, több mint húszfős zenekar. Ádámot legtöbben az Irie Maffia trombitásaként, a Nart Orchestra megálmodójaként, vagy a Fővárosi Rapcirkusz alappilléreként ismerhetik, de számtalan szimfonikus és kortárs előadás zenéje fűződik a nevéhez. A fúvósokkal, vonósokkal, vokalistákkal és ütősökkel kiegészített zenekar magja: Dési Tamás "Guba" - dob, Szekér Ádám - gitár, Matus Péter - basszusgitár (mindhárman Irie Maffia) és Premecz Mátyás - billentyűk (Kéknyúl). Az énekesek pedig tényleg versenyezni fognak egymással, a produkciókat röviden egy zsűri értékeli majd.

A jegyértékesítés február 24-én 11 órakor indul a Budapest Park felületein, azonban a Katona József Színház Pártolói körének tagjai és hírlevél feliratkozói, valamint a Park leghűségesebb jegyvásárlói már február 22-én, 11 órától biztosíthatják helyüket. JegyvásárlásFacebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/02/22/majusban_csinibaba_tancdalfesztival_lesz_a_budapest_parkban
Májusban Csinibaba Táncdalfesztivál lesz a Budapest Parkban
süti beállítások módosítása