Zenével hívják fel a figyelmet a Balaton sérülékenységére – pályázz te is!

2023.02.01. 10:56, srecorder

analog-balaton-balatorium.jpg

Tizenkét zenész és zenekar által szerzett dalok a Balaton környezeti értékeire hívják fel a figyelmet, melyek a Balatorium ökológiai, kulturális eseménysorozat keretein belül jelennek meg 2023-ban, a legmenőbb magyar előadók mellé pedig fiatal tehetségek jelentkezését is várják.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében megvalósuló Balatorium kutatók és művészek összefogása a Balatonért, hogy a kultúra eszközeivel kulturális programokon keresztül láthatóvá tegye a tó összetett ökoszisztémáját, és hozzájáruljon a jövőjét érintő létfontosságú kérdésekben folytatott párbeszédhez. Ennek eredményeként pedig kifejtse szemléletformáló hatását, és rábírja a tó használóit, hogy új szempontok mentén gondolkodjanak Közép-Európa legnagyobb tavának fontosságáról. A Balaton nemcsak lakóövezetként, turisztikai desztinációként vagy fesztivál-gasztro célpontként funkcionál, hanem számos élőlény komplex élőhelye is.

balatorium.jpg

Ezt az üzenetet szeretnék minél több emberhez eljuttatni a zene segítségével, amihez több zenész is csatlakozott már, a tervek szerint a Banana Records gondozásában még idén megjelenik egy tematikus album olyan közreműködőkkel, mint Deva, Hegedűs Józsi, iamyank, a Jazzbois, Mmamt, a Mordái, Onakom, a SunMa, a Wave of Sound, a Wavy és Zalai Richárd.

Ehhez kapcsolódóan egy pályázatot is hirdetnek, amelynek keretein belül egy előadó vagy zenekar egy dallal csatlakozhat az előbb említett zenészek sorához, és lehetőséget kap arra, hogy saját szerzeménye is szerepeljen a lemezen. A pályázatnak nincs semmilyen megkötése, vagy feltétele, bárki bármilyen stílusban jelentkezhet, ha szívügyének érzi a Balatont. Ehhez egyébként az Analog Balaton tagjai által a Balatonnál rögzített természeti hangok adnak majd támpontot, amit a résztvevők bármelyike szabadon felhasználhat. A beérkező pályázatokat március 15. éjfélig várják ezen a formon.

Balatorium a Facebookon.

https://recorder.blog.hu/2023/02/01/zenevel_hivjak_fel_a_figyelmet_a_balaton_serulekenysegere_palyazz_te_is
Zenével hívják fel a figyelmet a Balaton sérülékenységére – pályázz te is!
süti beállítások módosítása