Eddigi legnagyobb koncertjére készül a Thy Catafalque és a Platon Karataev

2022.12.09. 13:04, srecorder

tc-platon.jpg

2023. május 11-én kuriózumnak számító párosítás a Budapest Park színpadán, ugyanis co-headliner koncertet ad Kátai Tamás avantgárd metálzenekara, a Thy Catafalque, és a poszt/art-rockos Platon Karataev.

Bár első ránézésre talán kevés helyen keresztezheti egymás útját az avantgárd metál és az alternatív/art rockból eredő gitárzene, de sokkal több a közös pont, mint ahogy azt gondolnánk. A két projekt más irányból, de ugyanoda tekint, mindkettejük munkásságában megjelennek az archaikus elemek, kiemelt szerephez jutnak a természeti képek, és arra ösztönzik a hallgatót, hogy befelé figyeljenek.

„HA ÁTÉLTED, HOGY FELLIBBEN A FÁTYOL, UTÁNA MINDIG AMÖGÉ SZERETNÉL BETEKINTENI” – PLATON KARATAEV-INTERJÚNK.

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Thy Catafalque eddig tíz albumot jelentetett meg (legutóbb tavaly Vadak címmel), az elmúlt tíz évben ráadásul a francia Season of Mist kiadó gondozásában, akik többek közt olyan zenekarokkal dolgoznak, mint a Heilung, a Mayhem, a Rotting Christ és a Septicflesh. 2021 augusztusában az addig csupán stúdióprojektként működő Thy Catafalque dalait végre színpadra állították a Fekete Zaj fesztiválon a hazai metálszcéna tagjaival, az estéről forgatott koncertfilm és -album pedig november végén meg is jelent Mezolit címmel. Az azóta zenekarrá szerveződött Thy Catafalque két telt házas koncertet adott idén az Akváriumban, de felléptek a londoni Underworldben és a csehországi Brutal Assault fesztiválon is.

A Platon Karataev pedig 2022 elején teltházas koncerten mutatta be legutóbbi, teljesen magyar nyelvű, Partért kiáltó című nagylemezét, és már gőzerővel dolgoznak a folytatáson, januárban pedig Európa legfontosabb showcase fesztiválján, az Eurosonicon is fellépnek. A Budapest Parkban mindkét zenekar egyforma hosszú koncertet ad majd.

Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2022/12/09/legnagyobb_koncertjere_keszul_a_thy_catafalque_es_a_platon_karataev
Eddigi legnagyobb koncertjére készül a Thy Catafalque és a Platon Karataev
süti beállítások módosítása