20 éves a Magic Syrup, amit koncerttel ünnepel a Strong Deformity – plusz itt egy remixpremier

2022.11.25. 13:28, srecorder

strong-deformity.jpg

Szombaton az Instantban mutatja be éppen 20 éves, legendás, stílusteremtő lemezét, a Magic Syrupot a Strong Deformity, amelynek anno az animás Prieger Zsolt és Németh Gergő voltak a producerei. A közelmúltban új albumot is kiadtak hosszú kihagyás után, ma pedig a Recorderen jelenik meg Man + Machine remixe erről a lemezről.

Idén 20 éve, hogy a Strong Deformity animás barátaikkal, Prieger Zsolttal és Németh Gergővel, akik a produceri munkálatokat vállalták magukra, bevonultak az Aquarium stúdióba, hogy elkészítsék zenekaruk harmadik, elektronikával kísérletező albumát, a Magic Syrupot. A Warner Hungary / M-Ton kínált nekik egyből szerződést, akik szerencsére az akkori legjobb stúdióval rendelkeztek. Az album egyik dala, az Imaginary Adventures nagyot ment a VIVA TV slágerlistáján. Pár héttel később a brit Music Television (MTV) is műsorára tűzte a klipet.

Hosszú brit tartózkodás és kihagyás után készült el idén a zenekar új lemeze, az Inside Your Sun, amelyen hallható egy Strongtól eddig szokatlan zongoraballada is, a Flow, amiben a Yonderboi-ból és az Erik Sumoból is ismert Kutzora Edina vendégszerepel. Több dalban is hallható női vokál, a Diamond Shoesban Prieger Fanni, a Blacktrance-ben pedig Telma Lincoln a Boney M-ből, illetve Jazmine Hulett San Franciscóból. A Diamond Shoesból készült az album első dalremixe, mégpedig az indusztriál-elektronika egy hazai nagyágyújától, Man + Machine-től.

Ő így mesélt a munkáról: „Életemben nem riadtam még meg ennyire egy remixfelkéréstől sem, mégpedig azért, mert eleinte csak halvány elképzelésem volt arról, hogyan interpretálhatnám a Diamond Shoest a saját hangzásvilágomba. Viszont a megtiszteltetés akkora volt, hogy képtelen voltam nemet mondani, hiszen mégiscsak a Strong Deformity-ről van szó, nem mellesleg egy olyan dalukról, amit az imádnivaló Prieger Fannival közösen készítettek. Szóval jó darabig készült a remix, aminek a co-producere a zseniális Horváth Barnsz volt, akivel rendszeresen együtt dolgozunk, ugyanis egy nagyon összetett zenéről van szó, amelynek a technikai megoldásai egészen mások, mint amikkel techno és EBM fronton dolgozom. És mivel nem szerettem volna teljesen eltérni az alapanyagtól, arra jutottam, hogy egyáltalán nem techno-, és nem is EBM-vonalról közelítem meg a feldolgozást, hanem a darkwave, illetve az elektronikus metal irányából. Mindezt pedig azért imádtam különösen, mert mindig nagyon szeretek a saját komfortzónámon kívülre mozdulni, hiszen onnan láthatom igazán, hol húzódnak meg a saját határaim, illetve mik azok a dolgok, amikkel újítani tudok magamon.”

Szombaton, november 26-án az Instant nagytermében ünneplik a Magic Syrup 20 éves szülinapját, a teljes lemezt elejétől a végégig eljátsszák, sok vendéggel megspékelve. Játszik még a Dharma és a The Table Spoon is. Prieger Zsolt fogja felkonferálni a szülinapi koncertet és mesélni is fog a lemez készüléséről. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

Strong Deformity a Facebookon.

fotó: Kováts László

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/11/25/strong_deformity_magic_syrup_jubileumi_koncert_remix-premierrel
20 éves a Magic Syrup, amit koncerttel ünnepel a Strong Deformity – plusz itt egy remixpremier
süti beállítások módosítása