HAIL.DEMO #14 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja

2022.11.15. 19:50, trecorder

hail_11.jpg

HAIL minirovatot indított a Recorder hasábjain, hogy bemutassa a hazai független kiadókat és kurrens anyagaikat. Ugorjatok bele a friss, független megjelenésekbe!

lattam-a-jovot-meghalni-cover_credit-sinco.jpgiamyank: Láttam a jövőt meghalni
(Corner Art Records, 2022)

Az első album, a Hiraeth óta eltelt hat évben kísérleti ambient, klasszikus zenei és post-metal projekteken keresztül vezetett iamyank útja a második, idei nagylemezhez, amit november 16-án az Akváriumban mutat be. Az év legfontosabb iamyank-rituáléját exkluzív felállás és vizuális anyag kíséri. Gyűjtőknek kötelező, kíváncsiaknak ajánlott.


jonas_vera_prepost.jpgJónás Vera és az Alkalmi Kutyák: Koncert a Tiloson - Optimal Show 2012
(Prepost Records, 2022)

2012-ben a Tilos Optimal című műsorában Jónás Vera élőben rögzített angol és magyar nyelvű szövegei köré szerveződtek az improvizatív zenei történések. Hock Ernő húrokon és szintin a basszusszólamért volt felelős, Sági Viktor gitárral és samplerrel, Halmos András pedig dobszerkón vett részt a játékban. Az álomszerű, lebegős elektro-ambienttől a nagyon konkrét funkos groove-oláson át az experimentális zajolásig sokféle stílus és hangulat áll össze nagyon változatos, élvezetes és szép ívű zenei folyamattá a felvételen, ami a 10. évforduló alkalmából kazettán is megjelent.

horhos-antennis-front.jpghorhos: Antennis
(Mana Mana, 2022)

A horhos Antennis című lemezén a Bajdázó zenekar eredeti felállásának kétharmada játszik. Egyszerre összegző és új utakat megnyitó lemez, részben régebbi darabokból, részben frissebb szerzeményekből. Úgy ambient, hogy közben a mélyben benne van a folk is, de egyszerűen folyamatzene is, amelyben környezeti zajok bukkannak fel és tűnnek el. A Börzsöny és az Északi-tenger hangtájképei ablakok, melyeken keresztül a hallgató a saját belső tájaira lát ki. A lemez kizárólag vinyl formában kapható, limitált 100 darabos példányszámban. Digitálisan csak belehallgatni lehet a kiadó Bandcamp-oldalán.

ebr_045_riel_jud_software_update_v_5_lp.jpgRiel Jud: SOFTWARE UPDATE V.5
(Embliss Records, 2022)

Riel Jud első stúdióalbuma egy kalandos zenei utazás, amelyben mindannyian békét találunk. Az élethez hasonlóan hol lassúnak és dallamosnak érezzük, hol durvának és progresszívnek. Üdvözöljük a house útján.

A HAIL hírei röviden:

Őszi workshopjaink videóanyaga decemberben kerül majd fel a YouTube-csatornánkra, iratkozzatok fel, ne hagyjátok ki!

Kövessétek a HAIL Facebook-oldalát és lessetek rá a Hail.hu-ra!
haillogok_1_2_1_4_1_1.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/11/15/hail_demo_14_a_magyar_fuggetlen_lemezkiadok_szovetsege_ajanlja
HAIL.DEMO #14 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja
süti beállítások módosítása