Műhelytitkok kedvenceidtől: novemberben újra Dalszerzők Köre a Magyar Zene Házában

2022.10.25. 16:56, trecorder

koncert_dalszerzokkore2_1200x628px_szn.jpg

Négy dalszerző-előadó egy esten, egyszerre a színpadon – zenélnek, mesélnek, a nézők pedig kicsit betekinthetnek a színfalak mögé. A sorozat második részében ismét négy eltérő karakter: Ohnody, az ODD ID-ből ismerős Okos Viola, a Platon Karataevből ismerős Balla Gergely és Redbreast Wilson passzolja egymásnak a hangszert, mesél dalszerzésről, beszélget egymással sajátos megoldásokról.

Spontán reakciók, improvizatív helyzetek, váratlan felismerések és örömteli megismerések. Mint egy tábortűznél, körbejár a gitár és a dal, közben apróbb titkokat tudunk meg a dalszerzésről, eltérő módszerek alapján láthatjuk, hogyan lesz dallamtöredékből, szövegrészletből egész, mitől működik egy ötlet, mi lobbantja fel az ihlet szikráját. A dalszerzők beavatnak bizonyos műhelytitkokba, de csak olyanokba, amikbe maguk is be akarnak, és amik által jobban megérthetjük szerzeményeiket, az azok mögött dolgozó motivációkat.

Dalszerzők köre sorozat második estjén négy fiatal zenész hangolja gitárját és hangolódik egymásra. Az Artisjus Junior Díj-as Hegyi Dóri, Ohnody névre hallgató szólóprojektjében különböző művészeti irányokat ötvöz koncepcionális elképzelések mentén. Okos Viola a progresszív, elektronikus, posztpopos Odd ID énekese, önálló előadóművészként két éve lép fel gitárral, alternatív, folk stílusban játszik feldolgozásokat. Balla Gergely a Platon Karataev egyik énekes-dalszerzője, frontembere, az Európa-szerte népszerű és a kontinensen sokat is turnézó, itthon teltházakat vonzó zenekar januárban adta ki harmadik nagylemezét. Redbreast Wilson 2019-ben, két lemez után váltott a bluesról a countryra, és 2022-ben jelentette meg legutóbbi lemezét Tradin’ Your Love címmel. Egyszeri alkalom lesz.

Dalszerzők köre #2: Ohnody, Okos Viola, Balla Gergely, Redbreast Wilson, 2022.11.18., Magyar Zene Háza

Jegyvásárlás, részletek. Facebook-esemény.

zen_logo_vektoros_4_1.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/10/25/muhelytitkok_kedvenceidtol_novemberben_ujra_dalszerzok_kore_a_magyar_zene_hazaban
Műhelytitkok kedvenceidtől: novemberben újra Dalszerzők Köre a Magyar Zene Házában
süti beállítások módosítása