Csepelre költözik és megújul a Barba Negra

2022.09.26. 15:26, srecorder

barbanegratrack.jpg

Több, mint 3000 ember befogadására képes, fesztiválos nagyszínpaddal és technikával felszerelt nagyteremmel, valamint a már ismert kisteremmel várja az új Barba Negra a közönséget. A nagyterem már októberben megnyit, a kicsi csak januárban költözik, de nem marad el egyetlen koncert sem.

A Barba Negra alapos Facebook-posztban részletezi a költözés okairól és hátteréről. Mint írják, 2018-ban vetődött fel az ötlet, miután kinőtték a Klubot, „és többször lemaradtunk adott rendezvényről e miatt. Tulajdonosi szinten döntés született, hogy költözzön minden egy helyre, lehessen egy időben, akár több rendezvénynek is helyet biztosítani, legyen modernebb, legyen hiánypótló a Barba Negra.”

A tervek szerint 2020 októberében lett volna a költözés, ám a Covid miatt többször is el kellett azt halasztani. Először a kis termet építették meg, de még nem a végleges helyszínre, hanem a korlátozások miatt a jelenlegi Track területére. „Az új Barba Negrát olyanra álmodtuk, ami egyszerű, de sokkal több lehetőséget ad, mint a korábbi” – írja Szűcs Mihály, a Barba Negra vezetője. „Lesz a nagyterem, a Barba Negra Red Stage, amiben fesztivál nagyszínpad méret és technikai felszereltség vár mindenkit, befogadóképessége 3000+ fő. Soha, Magyarországon még nem létesült ilyen technikai felszereltséggel klub, ami állandó rendezvényhelyszín 12 hónapon keresztül. Nyáron a terület nyitott falakkal, de fedéssel biztosítja a közönségnek, hogy rossz időjárás esetén sem ázik el, így nincs miért otthon maradjon. A nagyszínpad minden szögből zavartalanul látható lesz, a beengedhető létszám nagyobb lesz, mint jelenleg a Barba Negra Track befogadóképessége.”

BUDAPESTI KLUBKÖRKÉPÜNK A JÁRVÁNY ELŐTTRŐL.

A Red Stage már októberben megnyílik a Szállító utcában, a Blue Stage-re átkeresztelt kisszínpad pedig januárban költözik, addig marad a Neumann János utcában. „Programjainkat zavartalanul lebonyolítjuk, nem szeretnénk, hogy a költözés miatt elmaradjon koncert” – ígéri a vezetőség. A tervek szerint a Barba Negra helyet biztosít majd technikai és zenei képzéseknek is, szeretnénk a fogyatékkal élők világnapjának a házigazdái lenni (a Barba Negra szervezésében megvalósuló programokat a fogyatékkal élők ingyen látogathatják), a kerület lakosainak (legalábbis a gyorsan reagálóknak) regisztrációs jegyet biztosítanak, amivel ingyenesen látogathatják a programokat.

Az új helyszín Csepelen, a Szállító utca 3. szám alatt lesz, a H7-es HÉV Szabadkikőtő állomásától néhány perces sétára. Egyéb megközelíthetőség:

  • 179-es busz járattal Szállító utca megálló elérhető hétköznap.
  • 35-ös, 36-as, 148-as, 151-es busszal, az Ady Endre úti megállótól néhány perc sétával a helyszín.

 

Éjszakai közlekedés:

  • 948-as busz az Ady Endre úti megálló néhány perc sétával a helyszíntől.
  • 979-es és a 979A járattal Szabadkikötő megálló néhány percre a helyszíntől.

 

fotó: Barba Negra

https://recorder.blog.hu/2022/09/26/csepelre_koltozik_es_megujul_a_barba_negra
Csepelre költözik és megújul a Barba Negra
süti beállítások módosítása